Acesta acuză direct Uniunea Europeană spunând că a făcut presiuni asupra politicienilor italieni pentru alungarea lui Matteo Salvini din guvern.

Santiago Abascal, liderul partidului populist spaniol VOX, a vorbit la un eveniment organizat de Fratelli d’Italia, un partid național conservator din Roma. Printre alţi lideri importanţi a fost prezent şi  Viktor Orbán.

În timpul discursului său, Abascal a spus că tehnocrații de la Bruxelles au complotat să-l scoată pe Salvini de la guvernare pentru a menține fluxul de forță de muncă ieftină care ajunge în Europa, notează Il Giornale.

„Spaniolii și italienii împărtășesc îngrijorarea de a-și proteja frontierele împotriva invaziilor migranţilor cauzate de oligarhiile europene care inundă țările noastre cu forță de muncă ieftină”. „Este clar că ministrul Salvini a fost victima a ceea ce a denunțat timp de 18 luni, că italienii sunt din ce în ce mai puțini stăpâni ai destinului lor, care s-a decis din nou între Bruxelles și Strasbourg”, a adăugat liderul spaniol.

Liderul VOX a vorbit despre globaliștii iresponsabili care controlează în prezent UE

„Oligarhile politice, economice și culturale ale Europei i-au trădat pe europeni și ne-au condus națiunile într-un punct mort, și de aceea suntem cu toții aici. Pentru că, cu politica lor relativistă, atacă tradiția culturală și religioasă europeană. Și cu politica de granițe deschise, acestea erodează securitatea și siguranţa pe străzile noastre, în special pentru femeile noastre și ne distrug cultura și civilizația„, a mai spus liderul VOX.

Ne impun impozite mari. Ne guvernează de departe oameni pe care nu i-am ales. Ei impun politici pentru care nu am votat. Ne fură identitatea noastră culturală, dreptul la proprietate, familia, națiunea. Ei fură Europa, Europa pe care o iubim și vor să ne convertească pământul”.

Abascal a concluzionat: „Sunt încrezător că la următoarele alegeri generale din 10 noiembrie, VOX își va consolida prezența în parlamentul spaniol, unde am dovedit că suntem singura alternativă la politicile progresiste impuse de stânga și aprobate de dreapta”.