Evenimentul Zilei > Social > Companie de salubritate amendată pentru că face curățenie de ochii lumii
Companie de salubritate amendată pentru că face curățenie de ochii lumii

Companie de salubritate amendată pentru că face curățenie de ochii lumii

Firma care are contract pentru salubrizarea străziulor din Timișoara a fost amendată după ce autoritățile au sesizat că aceasta nu face, de fapt, curățenie, decât de ochii lumii. Mai exact în zona centrală și în cartierul unde locuiește primarul.

O comisie mixtă de verificare a modului în care se efectuează curățenia pe domeniul public, formată din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, DSP Timiș, Prefecturii, Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și ai Poliției Timiș a verificat în teren activitatea companiei clujene care a câștigat licitația în acest sens. Cu ocazia controlului la sediul companiei s-a descoperit că aceasta, deși a început activitatea de câte luni, nu are autorizație de mediu. Controlul efectuat în oraș a scos la iveală faptul că firma efectuează salubrizarea cu precădere în zona centrală și în zona Bulevardul Sudului, dar și fără autorizație pentru efectuarea acestui tip de activități în Timișoara, firma fiind încă în procedură de autorizare la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. Comisia a mai constatat și că operatorul nu deține un program de operare a serviciilor aprobat de autoritatea contractantă (adică Primăria Timișoara), nu are un program cu trasee și mijloace de intervenție. Pe scurt, clujenii fac curățenie haotic și unde se vede. Sîn consecință, compania a primit o amendă de 20.000 de lei, minimul prevăzut de lege pentru „furnizarea/prestarea serviciilor de utilități publice în afara parametrilor tehnici și/sau calitativi adoptați prin contractul de furnizare/prestare ori a celor stabiliți prin normele tehnice și/sau comerciale adoptate de autoritatea de reglementare competentă” (art. 47 din Legea 51/2006)”. Interesant este că reprezentanții firmei, au menționat, la capitolul „obiecții”, pe dovada amenzii, că s-a acționat ”conform contractului încheiat cu Primăria Municipiului Timișoara”, în baza graficelor furnizate de către aceasta.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.