Sindicatul Liber și Independent Electrocentrale CET-SUD Timișoara din cadrul Colterm amenință cu pornirea grevei. „Având în vedere că în ultimele 12 luni Administrația Colterm a încălcat în mod repetat prevederile Contractului Colectiv de Muncă COLTERM 2018-2020, respectiv Art. 1.9, Art. 4.52, Art. 4.53, precum și Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, în fapt prin neacordarea la datele stabilite a salariilor și tichetelor de masă, angajații sau confruntat cu probleme majore financiare și sociale, iar solicitările noastre de respectare a prevederilor C.C.M. au fost ignorate. Precizăm că toți salariații membrii de sindicat au înțeles în această perioadă, problemele cu care s-a confruntat compania, sperând că după ce au acceptat sa meargă în șomaj tehnic și după ajutorul financiar primit de la Primăria Municipiului Timișoara, lucrurile vor intra în normalitate, dar în realitate acordarea drepturilor salariale și a tichetelor se face fără a se ști o data sigura și într-un mod haotic și discriminatoriu, cu toate că Administrația Colterm a dat asigurări că totul va fi în regulă, astfel sau creat premisele declanșării unui conflict de muncă”, anunță reprezentanții sindicatului.

Sindicatul acesta e unul din cele trei ale companiei. Liderul sindical spne că angajații Colterm nu au primit încă tichetele de masă aferente lunii decembrie.  

Așa cum au motivat de fiecare dată când s-au semnalat întârzieri la plata salariilor, și acum conducerea Colterm susține că totul se întâmplă din cauza încasărilor care sunt la jumătate din cât săar fi facturat. Colterm mai are în jur de 60.000 de abonați.