Zboruri directe pe ruta Chișinău-Riga. Orarul curselor

Zboruri directe pe ruta Chișinău-Riga. Orarul curselor Sursa foto: Chisinau International Airport, Moldova / Facebook

Compania aeriană AirBaltic va opera zboruri directe pe ruta Chișinău-Riga. Cursele de pe Aeroportul Chișinău vor fi în zilele de marți și sâmbătă ale fiecărei săptămâni, oferind pasagerilor două clase de servicii – Economy și Business Class.

Air Baltic deține cea mai mare flotă de Airbus A 220 din lume, operând peste 130 de rute din Riga, Tallinn, Vilnius, Tampere și, sezonier, Gran Canaria, oferind conexiuni către o gamă largă de destinații din rețeaua de rute a companiei aeriene din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și regiunea Caucaz.

„Suntem încântați să intrăm pe această piață, să lansăm această nouă rută și să conectăm Chișinăul de vibrantul oraș Riga – casa AirBaltic. Suntem recunoscători partenerilor noștri de la Aeroportul Chișinău pentru colaborarea lor și așteptăm cu nerăbdare să oferim călătorilor locali oportunitatea de a vizita și experimenta această bijuterie a țării baltice”, a declarat Thomas Ramdahl, vicepreședintele Dezvoltării Rețelei de Zboruri la AirBaltic, citat de radiomoldova.md.

Lansarea unei rute directe între Chișinău și Riga reprezintă o destinație nouă pentru turiștii din Republica Moldova, a spus Natalia Cojocaru, PR manager al Aeroportului Chișinău.

Ne puteți urmări și pe Google News
HiSky, prima companie aeriană privată care ar introduce zboruri directe din România către SUA.

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Un bun prilej de a cataliza atât contactele între cetățenii din Moldova și Letonia, cât și a valorifica oportunitățile de afaceri și turistice, transformând Riga într-un hub de acces în ambele direcții pentru întreaga regiune Baltică și Nordică a Europei, creându-se conexiuni comode și flexible în țările nordice pentru călătorii noștri”.

Riga a fost inclus în anul 1997 de către UNESCO pe lista locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Compania aeriană Eurowings a revenit pe Aeroportul Chișinău

Reamintim că, pe 1 mai, compania aeriană low-cost germană Eurowings a început operarea curselor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aeronavele copmpaniei vor efectua curse directe regulate -Cologne-Chișinău-Cologne, cu o frecvență de două ori pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. Din 18 mai 2024, va fi operată și cursa directă regulată Stuttgart-Chișinău-Stuttgart, în fiecare zi de marți și sâmbătă. Cursele vor fi deservite de aeronavele Airbus A 319.

În decembrie 2023, o altă companie low-cost, Wizz Air, a revenit la Chișinău cu zboruri către Londra, Milano și Roma. De asemenea, la începutul lunii aprilie, alte trei companii aeriene au anunțat că vor opera curse de pe Aeroportul Internațional Chișinău către Turcia și Egipt.