Evenimentul Zilei > Horoscop > Commodore în flota corsarilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Commodore în flota corsarilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Commodore în flota corsarilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Vremea schimbătoare te face sa te iriţi repede. Excesul de energie vitală se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Fii calm, vorbeşte puţin şi zâmbeşte mult!

22 martie

 

Commodore în flota corsarilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 22 martie s-au născut: Maximilian I, Anthonis van Dyck, Marcel Marceau, Robert Andrew Milikan, Leonard „Chico” Marx, Wiliam Shatner, Mariah Carey, Tora Vasilescu, Virgil Gheorghiu.

Pe 22 martie sunt Sfinţii: Vasile din Ancira şi Drosida, fiica împăratului Traian. Nu este foarte clar cum o fată de împărat roman a devenit complice în o afacere cu moaşte de martiri creştini. Şi asta la începutul secolului II când creştinii nu erau nici 5%. Adolf vor Harnack, savantul german care le ştia pe toate în materie de istorie creştină veche, mare specialist în Noul Testament, spune că moştele nu erau chiar moaşte ci nişte odoare de aur cu nestemate.

Aşa, da! Femeile, coţofane adevărate, când este vorba de sclipiciuri preţioase parcă pierd şi puţina minte pe care o au, spunea Leonardo da Vinci. Pe de altă parte, propaganda creştină din vremea sacralizării Drosidei era focalizată pe femeile aristocrate. Este bine să fii sfântă, nu?

 

Am văzut că sunteţi interesaţi de problema calculării timpului, multe întrebări au fost despre timpul sideral, despre cum se face calculul de compatibilitate între două persoane, despre calendar, mai ales. O întrebare a revenit de mai multe ori în corespondența domniilor voastre. De ce anul 2021 este anul 7529 de la Facerea Lumii? Bună întrebare!

Este o măsurătoare arbitrară a timpului, proprie spaţiului iudeo-creştin. Sursa este Biblia, Geneza, 5 şi 11 şi Regi. Nicăieri în Biblie nu este pomenită o dată, o vârstă a lumii, a Pământului, a Universului. Un episcop, de fapt arhiepiscop, James Ussher, a calculat în secolul XVII, pe baza indiciilor biblice şi a vârstei personajelor enunţate în capitolele menţionate, numărul de ani de la Facerea Lumii până la Naşterea lui Iisus. Calculul lui a dat că Adam a fost creat cu 4004 ani îninte de naşterea lui Iisus. În Bizanţ s-au luat alte baze de calcul, în special vârsta personajelor biblice diferă mult, în sursele septuaginte, masoretice sau samariane şi s-a ajuns la cifra de 5508 ani. Deci, 5508+2021=7529!

În general există părerea că Adam nu a fost plămădit mai departe decât acum circa 8000, minim 6000 de ani şi că toată umanitatea este urmaşă lui Adam şi Eva, o proastă și un golan. Pe aproape! Toată umanitatea este urmaşa lui Noah, cel puţin aşa afirmă Biblia. Potopul universal nu l-a cruţat decât pe el şi familia lui.

Sunt multe discuţii aprinse, treburi neterminate, între cei care au o singură carte şi cei care au o bibliotecă. Este deşărtăciunea deşărtăciunilor şi numai deşărtăciune! Toți și fiecare în parte, vor doar să aibă dreptate, nu să stabilească Adevărul. Poate că nici nu poate fi stabilit!

 

Ieri, duminică, mobilul meu a sunat insistent. Era pe la ora unu după miezul zilei, când orice boier, cât de mic, moțăie într-un fotoliu cu o carte pe piept. Mă uit la mobil, prefixul 966, adică Arabia Saudită. Prințul Saad. El schimbă mobilele ca pe ciorapi, cu număr cu tot. Așa că nu-l am în agendă. Dar cine altcineva să mă caute din Arabia Saudită? Poate, MBS. Glumesc, sigur că da. Răspund, zic marhaba – era Saad, cine altul. Mă informează că i-a mai murit un unchi și că a mai primit ceva bani moștenire. Nu mult, câteva zeci de milioane. Moștenirea, în regatul lui Saud, este o intreprindere foarte complicată, moștenesc în primul rând descendenții de sânge de parte bărbătească, apoi soția și fiicele, dacă există. Obiceiul, în tribul lui Saad, este ca să se facă o împărțire corectă și echitabilă, nimeni să nu fie dezavantajat.

Așa că Saad îmi spune ce a făcut cu o foarte mică parte din bani. A cumpărat brevetele de Rear Admiral, pentru el și de Commodore pentru mine. De la Clubul Căutătorilor de Comori. Nu mi-a spus cât au costat, cu toate că am întrebat. Mă informează că sunt, în prezent, 57 de echipaje, active, înregistrate în marele catalog al Clubului. 36 sunt îmbarcate pe câte o navă, restul de 21 sunt terestre, arheologi, speologi și alți căutători. La Club sunt înregistrați cu ”gesturi și vorbe” mai mulți români. Comodori au fost, până acum, doar Emil Racoviță, prințul Radu Ghika și Mihai Tican Rumano.

Căutătorii de comori profesioniști sunt organizați după modelul ”privateer”, al corsarilor și după regulile Republicii Corsarilor din Nassau. Să ne amintim că, în iulie 1715, are loc scufundarea, într-o furtună groaznică, lângă coasta Floridei, a 11 veliere aparținând coroanei Spaniei. Pline ochi cu argint, aur și piete prețioase. Corsarii din Caraibe sunt primii care încep operațiunile de salvare și de căutare a comorilor. Este motivul istoric pentru Clubul Căutătorilor de Comori, cel actual. Poate o să vă povestesc altădată, pe larg. Sau, nu!

Când să-i spun la revedere lui Saad, el, vădit încurcat, îmi spune că mai este ceva. Ce, întreb. Păi, cei de la Club te-au desemnat Commodore al flotei formate din navele ”Valhöll 9”, ”Ultuna PS” și ”Golden Angel”. Nordici, mă gândesc. Saad îmi spune, nevinovat, că cele trei nave au primit ”letter of marque” și că în prezent sunt în plin proces de căutare. Au găsit, au balizat, dar obiectivul se află la 72 de metri adâncime. La peste șapte atmosfere. Nu prea știu ce să facă, care este cea mai bună soluție. Au început certurile între căpitani și îmbrâncelile între echipaje.

Așa că au hotărât să numească un Commodore ca să coordoneze pe cei trei căpitani. Pe tine, îmi spune suav Saad. Ești diplomat, continuă Saad, când erai secundul meu te-ai descurcat cu pirații somalezi și acum nu o să te descurci cu trei scandinavi civilizați? Nu trebuie să te deplasezi, faci o conferință pe Skype. Măi, Saad, i-am răspuns, pe pirații somalezi i-am rezolvat acum aproape 35 de ani…

Am oftat, încă o cocoașă de dus. Probabil că face parte din prețul gradelor de comandă pe care le-am primit. Saad, Rear Admiral onorific, eu, Commodore activ. Sper să rezolv totul din prima, nu mai pot să-mi adaug alte sarcini. Am prea multe pe cap și limita de rupere nu este departe. Să vedem ce s-a stabilit.

 

În decursul istoriei umane aproape nimic nu a fost stabilit, ca să nu fie corectat, sau, chiar contrazis mai târziu, pentru că întotdeauna, mâine este o nouă zi!

 

 

HOROSCOP    22   martie   2021

 

BERBEC   Este o zi în care vrei să te bucuri de lucruri bune şi viaţă frumoasă.  Nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întârzieri. Poate este, sau se apropie, ziua ta de naştere?  În a doua zi a zodiei Berbecului, în propriul „domeniu”, în zodia ta, te simţi bine şi gândurile ţi se îndreaptă către viitor. Energia primăverii, cu toată vremea capricioasă, te motivează şi te face să vezi „partea plină a paharului”. Profită din plin de valul de energie care te cuprinde şi pregăteşte-te pentru sezonul cald. După cum vezi, primăvara este cam, dacă nu foarte, capricioasă.

TAUR O veste bună sau profitabilă. Ziua este favorabilă unor proiecte profesionale. Mai multe aspecte minor benefice te influenţează în această zi din zodia Berbecului. Nu-ţi face griji prea mari, viitorul îţi este favorabil! La un moment dat, pe la prânz, poate de foame, lucrurile îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care poţi adăuga ceaiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută. Poţi să treci pe o mâncare de post care îţi place. Trebuie să vezi ce ţi se potriveşte, atât în ceea ce priveşte dieta alimentară cât şi anturajul, prietenii, cunoştiinţele. Fii mai selectiv!

GEMENI Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Gemenilor să rezolve problemele legate de relaţiile cu furnizorii, cu terţii, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Evită să te enervezi pentru lucruri de nimic. Sigur că este bine să nu te enervezi deloc. Dar poţi ?! Dimineaţa, prima parte a zilei, a perioadei, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. O configuraţie astrală echilibrată  face ca perioda în discuţie să fie şi benefică, totuşi. Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost. Valorile se schimbă, dar pe tine nu te surprinde prea mult. Noul te fascineză şi în bunătatea şi utopia proprie crezi că poate fi mai bine.

RAC  Nu lăsa nicio schimbare să te tenteze. Lasă lucrurile aşa cum sunt şi vei avea de câştigat! Mare atenţie la serviciu sau la şcoală – se întâmplă ceva – în registrul benefic. Trebuie, doar, să fii atent ca să nu pierzi prilejul. Poti avea succes in profesie sau meserie, sau la şcoală – ai mai multă energie dacât în mod normal. Un ajutor neaşteptat. Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat !) sa rezolvi o problemă care îţi părea „misiune imposibilă şi improbabilă”. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie sezonul cald şi nu trebuie să te găsescă nepregătit.

LEU   Activitatea cotidiană îţi pare mai puţin obositoare. Eşti în creştere de energie în zodia Berbecului, un semn amical, tot de foc. Noi speranţe şi oportunităţi te fac astăzi optimist şi motivat. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare; de asemenea, supravegheză-ţi regimul alimentar. Fii la obiect în ceea ce ai de spus. Şi astăzi, ca şi ieri. Evită divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Fii direct şi precis în exprimare, nu exagera cu expresiile bombastice, deoarece pot fi greşit înţelese. Prima jumătate a zilei, dacă te afli unde activezi de obicei şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.

FECIOARĂ O zi relaxantă şi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Aspecte favorabile cumpărăturilor făcute cu bani puţini.  Astăzi, se pare că ai o perioada cam slabă, dar cu Marte şi Venus bine aspectate şi o configuraţie astrală mai deosebită, face ca perioda în discuţie să fie totuşi benefică. Tot cam astăzi o să vină nişte facturi şi ai de plătit taxe, impozite, asigurări şi întreţinerea pe trei luni. Full catastrophe – vorba lui Zorba grecul. Cu mult calm, cu ceaiuri calde şi bere rece şi mai ales cu ajutor de unde poţi să cerşeşti nişte bani, se rezolvă. Până la urmă descoperi că toată civilizaţia asta nu-i decât un moft ca să te pună la tras jugul. Ai descoperit apa caldă şi mersul pe jos, ca împăratul mitic chinez Huan!

BALANŢĂ   Vremea schimbătoare te face sa te iriţi repede. Excesul de energie vitală se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Fii calm, vorbeşte puţin şi zâmbeşte mult! Astăzi, 22 martie, ai o discuție furtunoasă, sau ceva de felul ăsta. În plus pune lucrurile în ordine, pregăteşte casa şi pe tine pentru sezonul cald, pentru primă-Vară. Ceva sport, poate ping-pong pe masa din sufragerie (a revenit moda) – nu ţi-ar prinde deloc rău, după activitatea cotidiană, bineînţeles. Sigur, dacă nu eşti din categoria celor cu munca la domiciliu sau a şantajaţilor de către bancă, care trebuie să muncească de la nouă dimineaţa la nouă seara, spre profitul patronilor şi ruinarea propriei sănătăţi. Ignoră cu un zâmbet regal toate sfaturile bine intenţionate ale părinţilor, prietenilor, colegilor şi profesorilor. Oricum, propria experienţă este mai importantă decât o mie de sfaturi pentru nativii şi mai ales nativele din zodia ta.

SCORPION Eşti mai hotărât decât oricând să-ţi respecţi calea ta, promisiunile făcute ţie însuţi. Acest tip de individualism bine temperat te motivează şi dacă nu eşti pe curs de coliziune cu alte interese, poți să prevalezi!  Influenţe astrale puternice te ajută în prima jumătate a zilei. Prietenii te sprijină, familia îţi este aproape. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte. Este posibilă oricând o schimbare a situaţiei în bine, atât financiare cât şi sentimentale. Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, cu asociaţii şi partenerii, sau în familie.

SĂGETĂTOR  Este cazul să devenii ceva mai practic şi ceva mai diplomat, totodată ; numai aşa poţi evita o situaţie albastră spre violet din punct de vedere financiar. Şi, în nici un caz, nu este vorba despre „flacăra violetă”.  Nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu te favorizează.  Cu toate aspectele relativ nefavorabile o să ai banii necesari, ca de obicei, totul se rezolvă în ultimul minut. Dar nu, astăzi! Veşti bune de departe. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, adică mediocru.  Oricum, oferta este aşa cum este, calitatea este aşa cum este, stelele spun că este greu să găseşti o jumătate pe măsura visurilor. Încearcă astăzi şi în străinătate, poate rezolvi două probleme dintr-o singură lovitură.

CAPRICORN  O zi prietenoasă. Nu fii sever cu propria personă, oferă-ţi prilejuri necesare de distracţie şi relaxare. Fii cumpătat, nu ascet! Nu-ți schimba intenţiile şi proiectele profesionale, efortul concentrat aduce succes.  Un semn de foc şi unul de pământ îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, dar numai dacă le ceri ajutorul. Normal şi de la sine înţeles, trebuie să ceri ajutor când eşti în criză! În a doua parte a zilei pentru unele dintre Capricorne perspectiva personală se îmbunătăţeşte într-un mod aproape spectaculos. Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.

VĂRSĂTOR  Promisiunea succesului te face motivat şi alert. Doar un zvon, dar ce este o lege, dacă nu un zvon trecut prin Parlament! Pentru tine este mult mai important, fiind vorba despre sentimente!  Pare a fi o zi bună pentru tine: sănătatea îţi este în general bună, viaţa personală – echilibrată, iar situaţia financiară nu îţi mai pare nesatisfăcătoare. Nu trebuie să exagerezi disensiunile sau divergenţele de opinii cu anturajul, cu colegii şi/sau vecinii.  Aspecte nefavorabile la bani, dar foarte bune la dragoste şi sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, sigur, dacă Vărsătorii ştiu ce este aceea tenacitate.  Un semn de aer, un alt semn de aer, îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură.

PEŞTI  Astăzi ai dovada că nu ai pierdut timpul degeaba. Hotărârile tale sunt mai mature şi nu te mai laşi influenţat. Ai nevoie, mai pe seară, de o perioadă de relaxare, de „reîncărcat bateriile”!  Visurile şi aspiraţiile se pot realiza în aceasta perioadă, mai ales dacă eşti mai comunicativ. Dacă eşti o persoană importantă şi mai ales dacă nu eşti, astăzi nu poţi să apari oricum în public. Şi moda este un mod de comunicare. Chiar dacă rămâi acasă la munca la domiciliu. Eleganţa şi distincţia trebuie sa te caracterizeze. Dar modul suprem de comunicare este sfidarea modei, asta dacă eşti foarte tare. Miliardarii, regii, preşedinţii nu respectă moda. Ei fac moda!

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.