Comitetul va fi coordonat de Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei, şi are în componență specialiști din cadrul ministerului și din fiecare subsector de activitate, reprezentanți ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate și sindicate reprezentative.

„Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare și reorganizare pentru a putea menține un mix energetic echilibrat în Sistemul Energetic Național. Avem nevoie de măsuri urgente și viabile pentru ca acest sector să supraviețuiască, iar specialiștii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluții, ținând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul și de contextul internațional”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare. 

Energia nucleară şi cea pe bază de cărbune asigură circa jumătate din producţia de energie electrică a ţării. Totuşi, companiile din domeniu, că vorbim de producţia de cărbune sau de uraniu, au probleme financiare foarte mari, intrând deja sau fiind la un pas de insolvenţă.