Comisia Europeană contestă Legea supermarketurilor

Comisia Europeană contestă Legea supermarketurilor

România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporţie de 51%, produse româneşti provenite de pe lanţul scurt, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru Agerpres.

„Recent a venit de la Comisia Europeană o atenţionare de infringement pe prevederea legată de procentul de 51% produse româneşti provenite de pe lanţul scurt, inclusă în Legea 150/2016 ce modifică şi completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În mod normal, există două soluţii: să renunţăm la acest procent de 51% sau să mai tergiversăm o perioadă”, a afirmat Irimescu.

Legea supermarketurilor urma să intre în vigoare la începutul lunii ianuarie 2017. Până atunci, Ministerul Agriculturii trebuia să elaboreze normele metodologice, astfel încât 51% din produse să fie de pe lanţul scurt - în înţelegerea parlamentarilor, produse româneşti.

Ne puteți urmări și pe Google News