Evenimentul Zilei > Actualitate > Comercianții și curierii au intrat în vizorul Guvernului. Ce li se pregătește
Comercianții și curierii au intrat în vizorul Guvernului. Ce li se pregătește

Comercianții și curierii au intrat în vizorul Guvernului. Ce li se pregătește

Guvernul scutește de plata contribuțiilor sociale și de asigurări de sănătate primeleîn bani pe care le primesc lucrătorii din comerț și curierii care au intrat, în această perioadă, în contact direct cu cetățenii. Anunțul a fost făcut de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după ședința de Guvern.

Guvernul a adoptat un act normative prin care anumite venituri ale angajaţilor care au lucrat în perioada stării de urgenţă în contact direct cu cetăţenii vor fi exceptate de la plata contribuţiilor sociale şi contribuţiilor de asigurări de sănătate. Este vorba, în special, de lucrătorii din comerț și de cei ai firmelor de curierat.

„Aceşti angajaţi au continuat să îşi desfăşoare activitatea şi au primit din partea angajatorilor anumite prime. Aceste prime în bani sunt exceptate de la plata contribuţiilor sociale şi contribuţiilor de asigurări de sănătate, pentru a da posibilitatea acestor angajaţi să reţină o sumă cât mai mare din aceste prime”, a spus Ionel Dancă, după ședința de Guvern.