„Copilul dumneavoastră a suferit un accident, e grav rănit, trebuie operat și trebuie dată șpagă la medici, știți cum merge, dacă nu primesc bani, nu își fac treaba”. După ce în prima fază polițiștul a rămas fără replică, crezând că își bate cineva joc de el, a intrat în rol și a negociat suma pentru medici, câteva ore, timp în care s-au pregătit echipele care să prindă escrocul.

Această întâmplare a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Răzvan Nicolae Cristea a format un număr de fix, mizând că telefonul va suna în casa unor bătrâni, căci doar ei mai au așa ceva. A nimerit însă la Poliția Oțelu Roșu.

A cerut 2.000 de euro

După ce ofițerul de serviciu a intrat în rol, a negociat cu înșelătorul „salvarea” fiului său accidentat grav, convenind cu acesta să-i dea 2.000 de lei șpagă unor medici care urmau să îl opereze „de urgență”. Polițistul și escrocul au stabilit ca banii solicitați să fie puși într-un plic și lăsați „în secret” lângă un stâlp din fața magazinului Lidl, la nici 50 de metri de Poliția Oțelu Roșu. Oamenilor legii le-a fost ușor să urmărească strada și să intervină. La ora stabilită, în zonă a ajuns o mașină în care se aflau cinci tineri. Unul a coborât, a luat plicul, s-a urcat repede înapoi, iar șoferul a demarat în trombă. Polițiștii în civil au supravegheat mașina, iar la Glimboca vehicolul a fost oprit de un filtru, special instalat. Răzvan Nicolae Cristea, tânărul care a luat plicul cu bani, și ceilalți patru, au fost conduși la Poliție pentru audieri. Cristea a fost arestat preventiv pe 30 de zile. Are 22 de ani și, din 2014, e judecat pentru furt calificat.

Campanie de informare

Polițiștii au început o campanie de informare a cetățenilor, după ce, sâmbătă, alte persoane din Oțelu Roșu au reclamat apeluri telefonice similare. Una dintre victime a dat escrocilor 3.000 de euro și 10.000 de lei. Momentan, nu se știe dacă cei care au înșelat-o pe bătrână sunt din gașca lui Cristea, sau sunt alții. Deși în țară înșelăciunile prin metoda „Accidentul” nu prea mai prind, în două mici orașe din Caraș Severin, abia acum au devenit la modă. De la începutul anului, zeci de oameni din Caransebeș sau Oțelu Roșu au fost sunați. Unii s-au prins imediat și au închis telefonul, alții nu.

Te-ar putea interesa și: