COLORĂM ROMÂNIA. Octavian Bellu: "Ar trebui să nu mai tânjim la ce au alţii"

COLORĂM ROMÂNIA. Octavian Bellu: "Ar trebui să nu mai tânjim la ce au alţii"

Octavian Bellu, antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică, nu a fost niciodată tentat să lucreze în străinătate. El spune că şi în România se poate câştiga bine.

Într-o perioadă în care foarte mulţi români îşi părăsesc ţara natală pentru un loc de muncă mai bine plătit în străinătate, reputatului antrenor de gimnastică Octavian Bellu (61 de ani) nici prin cap nu-i trece să emigreze.

Tehnicianul mărturiseşte că nu este tentat de o carieră în stăinătate, preferând să lucreze în continuare la Lotul naţional feminin de gimnastică, unde se află din 1981 şi pe care l-a părăsit doar pentru cinci ani, în perioada 2005-2010.

“Am preferat să fiu un antrenor care a avut şi el o contribuţie, să-i spunem, importantă, nu decisivă, la rezultatele extraordinare ale gimnasticii româneşti. Am preferat să fiu unul dintre cei care au contribuit la rezultatele acestea, decât să fiu undeva, în lume, un obscur antrenor, poate bine plătit, cu eu ştiu ce facilităţi, altele decât cele pe care le avem aici, dar care să nu aibă satisfacţia unei medalii olimpice de aur, unei medalii mondiale de aur sau unei medalii europene de aur", a precizat Bellu. Citește povestea integrală pe coloramromania.ro. Încarcă povestea sau fotografia ta despre românii remarcabili pe care i-ai întâlnit, despre locurile care ți-au rămas în suflet. Scrie despre experiențele pozitive pe care le-ai trăit în România. Poți trimite povestea ta și la adresa Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiți și:

  • Ivan Patzaichin: "Când plecam din țară, mi-era frică să nu pierd avionul de întoarcere"
  • Ana Ularu: "Momentul meu de frumuseţe pură s-a petrecut în culise"
  • Nadia Comăneci: „Avem tendința să copiem generațiile trecute”
  • Elena Udrea: "Nicăieri nu găseşti atâtea nuanţe de simplitate"