Evenimentul Zilei > Actualitate > Colonizarea planetei MARTE, o MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Ce se întâmplă dacă un OM ajunge acolo
Colonizarea planetei MARTE, o MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Ce se întâmplă dacă un OM ajunge acolo

Colonizarea planetei MARTE, o MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Ce se întâmplă dacă un OM ajunge acolo

Colonizarea planetei Marte a fost, întotdeauna, un vis frumos în istoria recentă a omenirii. Până în 2030, NASA intenţionează să trimită oameni pe Marte.

  Cu TUNURILE spre MOSCOVA. Cum arată noul TANC UCRAINEAN menit să-i îngrozească pe RUŞI | GALERIE FOTO 

Însă NASA nu este singura agenţie cu ambiţii galactice. Fundaţia nonprofit MARS ONE intenţionează să trimită seminţe pentru germinare pe Planeta Roşie în următorii trei ani, pentru a pregăti sosirea oamenilor în anul 2025, conform medicaldaily.com.

Însă, chiar dacă omenirea ar avea capacitatea tehnologică de a trimite oameni pe Marte, ce s-ar întâmpla cu corpul uman, odată ce ar păşi pe Planeta Roşie?


  PANICĂ. În SUA ar fi început vânătoarea de ruşi. Ce va face America dacă va fi atacată cu combe atomice 

NU ai putea trăi fără un costum de cosmonaut

Deşi Marte este considerată sora Terrei, poate fi la fel de bine privită ca o planetă ucigaşă. Temperatura variază între 21 şi minus 142 grade Celsius.

Praful roşu ar putea distruge, destul de rapid, echipamentele oamenilor, ar putea duce la apariţia cancerului şi ar putea arde pielea expusă. Mai mult decât atât, solul conţine un anumit tip de chimicale, numite percloraţi, care ar cauza probleme grave cu glanda tiroidă.


  ISIS şi-a găsit NAŞUL. Amenintarea ÎNGROZITOARE pe care o fac iordanienii dacă pilotul ostatic va fi UCIS | FOTO ŞOCANTE 

Apa ar fierbe la temperatura corpului

Limita Armstrong este altitudinea la care presiunea atmosferică este atât de mică, încât apa fierbe la temperatura corpului. Pe Marte, presiunea atosferică este sub limita Armstrong, ar saliva oamenilor şi apa din plămâni s-ar evapora.

Ce s-ar întâmpla dacă ar purta costume

Chiar dacă oamenii ar purta costume, gravitaţia planetei Marte este de 38% din cea a Terrei. Cu timpul, oamenii ar pierde masă musculară şi ar avea grave probleme cardiace.