Evenimentul Zilei > Actualitate > #Colectiv. Starea a 14 dintre răniţi este critică. Şapte persoane sunt în stare GRAVĂ. În total, 71 de victime ale tragediei sunt încă în spitale
#Colectiv. Starea a 14 dintre răniţi este critică. Şapte persoane sunt în stare GRAVĂ. În total, 71 de victime ale tragediei sunt încă în spitale

#Colectiv. Starea a 14 dintre răniţi este critică. Şapte persoane sunt în stare GRAVĂ. În total, 71 de victime ale tragediei sunt încă în spitale

Numărul pacienţilor internaţi în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni seara, la 71, dintre aceştia 14 fiind în stare critică şi şapte în stare gravă. Ceilalţi 50 de răniţi sunt staţionari.

Întrebat dacă poate estima câţi pacienţi ar mai putea pleca la tratament în străinătate, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a spus că decizia aparţine medicilor din străinătate.

"În această seară avem o nouă întâlnire cu medici din Germania şi din Franţa, vom vedea dacă aceştia vor decide transferul în străinătate al altor pacienţi. De fiecare dată decizia plecării la tratament în străinătate a răniţilor din incendiul din clubul Colectiv a aparţinut medicilor străini, aceştia cunoscând exact starea pacienţilor, dar şi condiţiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat, scrie Mediafax.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 47.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat.

Luni seara a murit un rănit internat la Spitalul de Arşi.