Evenimentul Zilei > Social > Codul portocaliu de vânt puternic a lăsat în beznă localități din Constanța
Codul portocaliu de vânt puternic a lăsat în beznă localități din Constanța

Codul portocaliu de vânt puternic a lăsat în beznă localități din Constanța

Sute de gospodării din sudul județului Constanța au fost afectate de vântul extrem de puternic care a bătut la rafală și cu 90 km/oră deteriorând rețelele electrice. Pe lângă deranjamentele individuale au fost înregistrate și avarii colective, iar mai multe localități au rămas în beznă.

Echipele de intervenție de la ENEL au reușit, în această dimineață să remedieze avariile de la Grădina, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Dulcești, lucrând în continuare pentru remedierea situației în  Râmnicul de Sus, Călugareni, Grădina, parțial, și Dumbrăveni, potrivit prefectului de Constanța, Ioan Albu. Sunt zone unde echipele de intervenție nu pot intra pe câmp din cauza noroiului. Porturile maritime și fluviale sunt, în continuare închise, vântul suflă cu forță, punând în pericol siguranța navigației. Codul portocaliu de vânt puternic va fi prelungit, pe litoral, până luni dimineață la ora 9,00. 

Nu s-au înregistrat inundații în județul Constanța, cantitatea de precipitații fiind mai scăzută, până la această oră, decât cea prognozată de meteorologi. A fost “norocul” primărilor care nu au asigurat permanența de cod portocaliu, fiind verificate de către prefect. În cursul nopții trecute, din cauza ploilor, la dispeceratul Regiei Județene de Apă s-au înregistrat 15 reclamații primite din Constanța, Eforie Nord și Mangalia, din zonele inundabile. Echipele de interventie au rezolvat toate solicitările. Intervențiile au fost mult îngreunate din cauza vântului puternic, care a angrenat pe carosabil, în zona gurilor de preluare a apelor pluviale, mari cantități de frunze, deși echipele au curățat toate grătarele din zonele sensibile ale orașului.