Codul Administrativ reprezintă un proiect pe care aleșii locali liberali nu-l consideră perfect, dar îl acceptă pentru că este mai mult decât nimic. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este unul dintre susținătorii declarați ai Codului Administrativ. Edilul i-a cerut public președintelui PNL, Ludovic Orban, să le dea parlamentarilor mandat să voteze Codul Administrativ care „nu este perfect, dar reprezintă un important pas înainte în legislaţia administraţiei publice”.

„Noi nu putem vota cu PSD dar, în același timp, nu putem nega că există anumite aspecte care  au o nuanță pozitivă. Decizia referitoare la vot va fi luată în cadrul ședinței Biroului Politic ce va avea loc în scurt timp”, a declarat Cristian Bușoi, în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei.

În ceea ce privește zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti un congres extraordinar pentru debarcarea lui Orban, Nicolae Robu, care nu l-a votat pe acesta, a spus că nu ar fi deloc o idee bună. „Eu l-am susținut pe Bușoi, asta este. Evident, după alegeri au fost animozități în partid, că așa e la toate partidele. Mereu va fi o grupare, cea care nu a câștigat, nemulțumită. Experiența arată că aceste animozități se aplanează după un an. În fața unui an cu alegeri europarlamentare și prezidențiale, nu cred că ne permitem să o luăm de la capăt cu animozitățile”, a explicat edilul din Timișoara.

Florin Roman și-a depus, în urmă cu o lună, demisia din funcția de vicepreședinte al PNL tot din cauza Codului Administrativ. Membru în Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ, Roman i-a rugat pe colegii lui să susțină unele propuneri de modificare a Codului. Raluca Turcan s-a opus, iar liberalii au decis să voteze împotrivă. Florin Roman și-a dat demisia din conducere, dar a rămas în partid.

Nu doar Nicolae Robu susține necesitatea votării Codului Administrativ, ci și alți aleși locali liberali. Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, contactat ieri de EVZ a spus că nu dă declarații pe această temă „deoarece, din experiență, știu cum se rostogolesc afirmațiile în spațiul public. Nu comentez”, a afirmat Flutur.

În schimb, Victor Paul Dobre a confirmat temerea lui Robu, aceea că liberalii votează împotriva a orice vine de la PSD, chiar dacă nu e ceva rău. „Nu știu, că are foarte multe prevederi. Noi știm că nu-l votăm”, a declarat Dobre pentru EVZ. Întrebarea se referea la aspecte intens mediatizate despre care Dobre, membru al Comisiei speciale pentru Codul Administrativ, nu știa nimic.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: