Evenimentul Zilei > Politica > Codrin Ştefănescu: “Liviu Dragnea nu a făcut decât să-şi facă datoria.”
Codrin Ştefănescu: “Liviu Dragnea nu a făcut decât să-şi facă datoria.”

Codrin Ştefănescu: “Liviu Dragnea nu a făcut decât să-şi facă datoria.”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri că decizia dată de magistraţii ÎCCJ în cazul lui Liviu Dragnea – doi ani cu suspendare, faţă de unul, dictat iniţial – reprezintă o mare nedreptate care i-a revoltat pe toţi social democraţii.

Imediat după anunţarea deciziei celor cinci judecători de la Instanţa Supremă, Codrin Ştefănescu a oferit primele declaraţii jurnaliştilor aflaţi în faţa sediului central al PSD.

“N-a făcut altceva decât să conducă acea campanie şi să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a condus atâţia ani. Suntem şocaţi toţi cei care suntem în sediu. Şi eu, şi colegii mei îl susţinem până la capăt. Pentru noi nu are niciun fel. Liviu Dragnea nu a făcut decât să-şi facă datoria. Băsescu este un tiran care a făcut pulbere această ţară.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit vineri doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul fraudat”din partea celor cinci magistraţi de la Instanța Supremă, condus de Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție. În prima instanţă, la data de 15 mai 2015, judecătorii l-au condamnat pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că ar fi fraudat rezultatul referendumului de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu.