Evenimentul Zilei > Social > Cod Rutier 2019. NU mai ai VOIE cu așa ceva în MAȘINĂ! Pierzi PERMISUL pe loc, iar AMENDA este colosală
Cod Rutier 2019. NU mai ai VOIE cu așa ceva în MAȘINĂ! Pierzi PERMISUL pe loc, iar AMENDA este colosală

Cod Rutier 2019. NU mai ai VOIE cu așa ceva în MAȘINĂ! Pierzi PERMISUL pe loc, iar AMENDA este colosală

Cod Rutier 2019. Nimeni nu mai are dreptul să folosească acest aparat în mașină. Cine e prins cu un astfel de dispozitiv riscă reținerea permisului și o amendă usturătoare.

Cod Rutier 2019. Schimbările se țin lanț în Codul Rutier, iar România nu este singura țară care aplică reguli serioase. Printre țările care s-au pus pe ridicat permise d conducere se află și Italia care avertizează toți șoferii.

Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților, lucrează la proiectul de lege, potrivit căruia se pun în discuție două mari schimbări: ridicarea limitei de viteză la 150 de kilometri pe autostradă și sancționarea celor care utilizează telefonul mobil în timpul mersului prin suspendarea imediată a permisului de conducere, scrie RomaniaTV.

Șeful Poliției Rutiere a declarat în cadrul dezabaterii care a avut loc în Camera Deputaților: "Cauza principală a accidentelor rutiere este distragerea atenției în urma utilizării necorespunzătoare a telefoanelor celulare și a altor dispozitive electronice la volan. O înăsprire a legii care permite retragerea permisului de condicere încă de la prima abatere, răspunde necesității combaterii acestui comportament periculos''.
Bărbatul declară că în acest moment se suspendă permisul de conducere doar recdiviștilor, iar această pedeapsă pare că nu dă semne pentru ameliorarea unor accidente fatale.

Codul rutier italian prevede în acest moment, amenzi de 647 de euro pentru cei care folosesc telefonul mobil și suspendarea permisului de la 1 la 3 luni, doar pentru cei care sunt la a doua abatere în același an.