Cod roșu în România. Va fi prăpăd în următoarele ore: ”Rămâneți în case”

Cod roșu în România. Va fi prăpăd în următoarele ore: ”Rămâneți în case” Sursa foto: Arhiva EVZ

ANM a emis cod roșu de viscol și vânt puternic în România. Rafalele vor depăși 140 – 145 de kilometri la oră în zonele montane din județele Caraş-Severin și Hunedoara. Avertizarea a intrat în vigoare și este valabilă până la ora 23.00.

Meteorologii au emis cod roșu de viscol și vânt puternic și viscol. Avertizarea este valabilă pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara, unde, la munte, rafalele de vânt vor depăși 140 – 145 de kilometri la oră.

Potrivit informațiilor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), codul roșu de vânt puternic este valabil până luni seara, la ora 23:00

Ne puteți urmări și pe Google News

”Se vor semnala: viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăşi 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită”, au transmis meteorologii.

Specialiștii în meteorologie lansează avertizări și pentru șoferi, vizibilitatea în astfel de condiții fiind spre zero.

Localnicii au fost avertizați prin RO Alert să nu iasă din case pe perioada valabilității codului roșu.

Meteorologii au emis atenționare Cod galben de vânt puternic, valabilă luni, în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii vor fi prezente și ninsori, zonele de nord-vest și la munte. Intensificările vântului vor persista, iar în zonele înalte ale Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va fi Cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilității.

Codul galben a intrat în vigoare luni, 17 ianuarie, la ora 16:00 și este valabil până marți, 18 ianuarie, la ora 08:00. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. „În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului”, precizează meteorologii ANM în avertizările postate pe site-ul meteoromania.ro

În ceea ce privește prognoza meteo pentru ziua de marți, ANM anunță faptul că vântul va continua să bată cu putere în întreaga România. Acesta va spori senzația de frig. Noaptea de luni spre marți va aduce temperaturi scăzute și vânt puternic, rafalele depășind 55 - 65 de kilometri e oră. În Moldova, Transilvania ți sudul Olteniei, viteza vântului va atinge 65 -70 km/h, iar pe arii restrânse va depăși 80 km/h.