Evenimentul Zilei > Social > Cod roșu! A apărut o nouă mutație la COVID. O putem lua de la zero
Cod roșu! A apărut o nouă mutație la COVID. O putem lua de la zero

Cod roșu! A apărut o nouă mutație la COVID. O putem lua de la zero

Cercetătorii ruși dau alarma. În Siberia a fost identificată o mutație a SARS-Cov-2, ceea ce complică enorm lucrurile.

Informațiile despre această mutație ar fi fost deja publicate pe bazele de date internaționale, astfel încât cercetătorii din lumea întreagă să aibă acces la ele.

Potrivit savanților din Rusia, noua tulpină nu este mai contagioasă și nici nu provoacă mai multe decese. Comunitatea științifică internațională are, însă, motive reale de îngrijorare, întrucât nu se știe dacă vaccinurile dezvoltate până acum asigură imunitate și în acest caz.

Există, de asemenea, riscul ca toate “cunoștințele acumulate până acum la nivel internațional despre comportamentul și caracteristicile genetice ale bolii să nu mai fie valabile”, scriu jurnaliștii de la cotidianul italian Il Giornale.

Mutația COVID-19, descoperită în Siberia

„Mutație” ar fi fost detectată de autoritățile de sănătate din Siberia, potrivit Interfax.

Agenția rusă de știri o  citează pe Anna Popova, , directorul Biroului Protecția consumatorilor din Rusia (Rospotrebnadzor), care spune că mutația ar putea duce la o nouă variantă a bolii Covid-19, Vorbind la o conferință digitală, Popova a declarat: „Am identificat unele modificări ale proteinelor. Aceste modificări identificate în Siberia ne permit să presupunem că se formează o variantă cu unele mutații în această regiune ”.

„Analiza modificărilor genetice ale noului coronavirus”, a continuat ea, a devenit una dintre cele mai importante preocupări ale  “centrului Vector”, institutul rus de cercetare în virologie și biotehnologie.

Popova a anunțat, de altfel,  că au fost deja izolate 1.215 secvențe genetice ale tulpinii virale mutante, dintre care unele sunt deja disponibile pe bazele de date internaționale.

Încercând să nu provoace panică în rândul populației, Anna Popova a precizat imediat că niciuna dintre variantele Covid identificate recent nu a fi dus la o creștere a contagiozității virusului și nici a letalității bolii.

Pandemia ne-a făcut „cu capul”! Oamenii sunt la capătul puterilor

Pericol de război în Peninsula Balcanică? Erdogan își înarmează puternic noul aliat

Joe Biden se mută la Casa Albă. Dar cine va conduce America de fapt?