Evenimentul Zilei > Actualitate > Cod Portocaliu de inundații pentru râurile din Caraș-Severin și Timiș, până vineri dimineața
Cod Portocaliu de inundații pentru râurile din Caraș-Severin și Timiș, până vineri dimineața

Cod Portocaliu de inundații pentru râurile din Caraș-Severin și Timiș, până vineri dimineața

Hidrologii au emis un Cod Portocaliu de inundații pentru râurile din județele Caraș Severin și Timiș, valabil de joi, de la ora 20,00 până vineri dimineață, la ora 9,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimele 24 de ore și mai ales din cauza precipitațiilor însemnate cantitativ înregistrate în ultimele șase ore se pot produce creșteri importante de debite și niveluri cu depășirea Cotelor de Inundație pe râurile din bazinele hidrografice Bârzava și Caraș, județele Caraș-Severin și Timiș.

Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinul hidrografic Bârzava.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice se va actualizarea prognoza hidrologice.

Alte râuri vor fi sub cod galben, conform aceleiaşi avertizări.

Astfel, în intervalul joi, ora 3.00 – sâmbătă, ora 12:00, sunt vizate de cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Mureşului din judeţul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timiş-bazin superior şi mijlociu, Moraviţa, Nera, Cerna (judeţele Timiş, Caraş Severin şi Gorj), Drincea (judeţul Mehedinţi), Jiu – bazin superior şi mijlociu (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi), Jiu pe sector Filiaşi-amonte Podari (judeţul Dolj), afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Sibiu, Gorj, Vâlcea şi Argeş).

Tot sub cod galben vor fi, în intervalul joi, ora 23.00 – sâmbătă, ora 12.00, râurile din bazinul superior şi mijlociu al Argeşului (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute, valabilă în aproape toată ţara, de miercuri seară până vineri, la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei fiind anunţate lapoviţă şi ninsoare.