Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtuni valabile în ora următoare pentru mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Caraş-Severin şi Timiş.

În zonele vizate de avertizarea ANM, se vor semnala averse torenţiale care vor depăşi 35 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Atenţionare meteorologică – COD GALBEN: Interval de valabilitate: 16 august, ora 10:00 – 16 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform hărții de mai jos.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, mai ales în zonele de deal și munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza situaţia în ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 10 august – 7 septembrie 2020. Meteorologii estimează pentru următoarele patru săptămâni valori termice peste mediile perioadei în prima săptămână de prognoză și ultima.

Vremea 17 – 24 august: Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Prognoza meteo 24 – 31 august: Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 31 august – 7 septembrie: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.