Evenimentul Zilei > Vremea > Cod PORTOCALIU de CANICULĂ. România se topește la 39 de grade Celsius
Cod PORTOCALIU de CANICULĂ. România se topește la 39 de grade Celsius

Cod PORTOCALIU de CANICULĂ. România se topește la 39 de grade Celsius

Meteorologii au emis astăzi o nouă avertizare meteo de caniculă, ce vizează aproape jumătate din teritoriul României, valabilă mâine și poimâine.

Astfel, miercuri şi joi, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde va intra în vigoare un cod galben de caniculă. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor afla sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile maxime situându-se mâine în jur de 38-39 de grade Celsius, iar joi, izolat, se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade Celsius şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe de altă parte, joi, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.