Evenimentul Zilei > Vremea > Cod Galben în România. Și Capitala este afectată! Se întâmplă acum!
Cod Galben în România. Și Capitala este afectată! Se întâmplă acum!

Cod Galben în România. Și Capitala este afectată! Se întâmplă acum!

Două porturi au fost închise, iar românii sunt atenționați să aibă grijă cum merg pe stradă. Duminică dimineața a fost anunțat un Cod galben de vânt puternic.

UPDATE. Un nou avertisment a fost anunțat duminică, pentru județul Olt. Aici se vor înregistra rafale de vânt cu viteze între 55 și 65 km/h, până la ora 12,00.

Meteorologii au emis atenţionări cod galben privind intensificări ale vântului, duminică dimineață, în Capitală și în 11 judeţe. Atenţionările vizează județele Olt și Dolj până la ora 9.00. Se anunță intensificări locale ale vântului cu rafale de 55 – 65 km/h.

În Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu și Ilfov, avertizarea anunță tot până la ora 9.00 intensificări lale vântului cu rafale până la 70 km/h. și în București e prognozat vânt care bate cu rafale de 55 – 60 km/h.

Codul galben vizează și zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. Aceasta e în vigoare până la ora 11.00 și anunță vânt de 55 – 70 km/h. În acest context, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române Porturile Constanţa Nord și Constanţa Sud-Agigea au fost închise, de dimineață.

Vântul va aduce și vreme rea. În toată țara, potrivit ANM, vremea se răcește accentuat, urmând precipitații sub formă de ploi, lapoviță și ninsoare.

Sursa: Stiritvr.ro