Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară
Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină.

În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Oltenieiși al Carpaților Orientali temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În regiunile estice și sud-estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și pe arii restrânse, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică se menține și luni

În nordul și centrul țării, la deal și la munte și local în vest și în sud-vest, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Ploile pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, izolat vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină.

În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în zona de câmpie, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) pe arii relativ restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Caniculă în București

În București, vremea va fi călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU)va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: