Astfel, potrivit avertizării hidrologilor, există riscul producerii de inundații, până mâine seară, la ora 18.00, pe râurile din bazinele hidrografice Caraș, Nera, Cerna (județul Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnatui (județul Dolj), Jiu – sector aval Sadu (județele Gorj și Dolj) și pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior (județele Gorj, Dolj și Mehedinți), Lotru, Olteț și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe râurile din bazinul Vedea și pe Calmțui (județele Olt și Teleorman), pe râurile din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (judetele Argeș și Dâmbovița), Neajlov și Sabar (județele Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov), pe Prahova și unii afluenti (județul Prahova) și pe afluenții Buzăului mijlociu și inferior din județul Buzău.

Dâmbovița: Locuințe inundate și oameni izolați

Potrivit datelor furnizate de ISU Dâmbovița, pompierii interveneau în această dimineață pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din municipiul Moreni și comunele Cojasca și Vișina, inundate din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

De asemenea, pompierii au salvat 15 oameni, dintre care șapte copii, rămași izolați din cauza apelor umflate ale râului Dâmbovița, în zona localității Mănești. Oamenii au petrecut noaptea în căruțe, lângă un pod, iar dimineața s-au trezit înconjurați de ape. Echipele de salvare au scos femeile și copii cu un tractor cu remorcă, iar bărbații împreună cu pompierii au scos căruțele din mijlocul apelor revărsate.