Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de vineri, de la ora 14:00, până sâmbătă, la ora 16:00, se vor semnala precipitații în mai multe zone din țară.

În zona Transilvaniei își vor face apariția precipitații mixte, în special sub formă de ninsoare în zonele montane.

De asemenea, în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica, astfel că rafalele vor atinge 45-55 de km/h.

ANM a emis o atenţionare Cod Galben, valabilă de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă la aceeaşi oră. Astfel, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În București, în schimb, vântul va sufla cu putere până sâmbătă dimineață, iar ulterior vor apărea precipitații. Mai întâi sub formă de ploaie, iar mai spre seară lapovița și ninsoarea își vor face simțită prezența. Stratul de zăpadă nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade.