Evenimentul Zilei > Social > Coaliția, scindată de pandemie. Scandalul este uriaș între PNL și USR
Coaliția, scindată de pandemie. Scandalul este uriaș între PNL și USR

Coaliția, scindată de pandemie. Scandalul este uriaș între PNL și USR

Noile restricţii luate în această perioadă în urma evoluției crizei COVID-19 au provocat opinii diferite în interiorul coaliţiei de guvernare. În interiorul USR se susţine impunerea de măsuri dure în Bucureşti, în timp ce liderii PNL sunt împotriva unor măsuri draconice.

Noile restricţii luate în această perioadă în urma evoluției crizei COVID-19 au provocat, se pare, opinii diferite în interiorul coaliţiei de guvernare, relatează Antena 3 .

USR susține impunerea de măsuri dure în București

În interiorul USR se susţine impunerea de măsuri dure în Bucureşti, cum ar fi închiderea oraşului după ora 18. Politicienii de la PNL sunt însă total împotrivă. Însuși premierul României, Florin Cîţu, se opune măsurii carantinării, în ciuda insistenţelor ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijinit de liderii USR-PLUS, şi-ar dori să fie instituită măsura carantinei în Capitală, iar de cealaltă parte, premierul României Florin Cîţu împreună cu PNL se opun unei astfel de măsuri. Şeful Guvernului României a mai declarat că nu-şi doreşte nici carantina de week-end. Ieri, Florin Cîțu a cerut soluţii din partea primarilor din București.

PNL se opune măsurilor dure și menține un conflict intern privind sancționarea agenților economici care nu respectă măsurile

Mai mult, există un conflict intern şi în PNL, chiar între premier şi preşedintele partidului, Ludovic Orban. De data aceasta, Florin Cîţu şi-ar dori să fie suspendată activitatea agenţilor economici care nu respectă măsurile pentru combaterea pandemiei. Pentru înfăptuirea acestui lucru, este însă nevoie de modificarea legislaţiei. Astfele, premierul României, Florin Cîţu, a cerut Parlamentului României să facă acest lucru, însă chiar Ludovic Orban, şeful PNL, se opune.

De asemenea, Florin Cîţu nu poate să dea OUG în guvern, pentru că ar însemna să fie restrânse drepturi şi de aceea a cerut Parlamentului acest lucru. Ludovic Orban însă ignoră aceste propuneri exprimate în şedintele PNL, iar acum ignorarea propunerii a fost făcută și public.

Guvernul României va pregăti un proiect de lege, însă acesta va ajunge tot în Parlament, unde liderii coaliţiei de guvernare trebuie să decidă.

Rata de infectare a depășit la București 6,22 la mia de locuitori

Marți, rata de infectare a depășit în București 6,22 la mia de locuitori și a stârnit numeroase îngrijorări populației privind posibie măsuri care ar putea fi luate de către autoriățile medile sau politice. Discuțiile din perioada următoare urmează să stabilească modalitățile prin care se va acționa pentru ca pandemia să poată fi stăpânită în paralel cu avansarea campaniei de vaccinare.