Evenimentul Zilei > Politica > Co-președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că refugiații sirieni sunt un pericol pentru securitatea țării
Co-președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că refugiații sirieni sunt un pericol pentru securitatea țării

Co-președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că refugiații sirieni sunt un pericol pentru securitatea țării

Copreşedintele filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), Cătălin Flutur, a cerut, vineri, serviciilor de informaţii din România, dar şi Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) să analizeze foarte bine situaţia imigranţilor care ar putea fi găzduiţi de România, el susţinând că refugiaţii sirieni reprezintă un pericol pentru securitatea ţării.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Statele Unite ale Americii marchează, vineri, 14 ani de la atentatele de la World Trade Center.

'Cred că serviciile din România, împreună cu CSAT, trebuie să analizeze foarte bine acest lucru, că nu ştii cine vine la grămadă. Părerea mea este că este ameninţată securitatea României. Noi am ales să fim în Uniunea Europeană şi trebuie să ne supunem regulilor, dar, în acelaşi timp, dacă ne-am trezit cu o cotă în momentul de faţă este pentru că nu am făcut suficient lobby politic, iar cel care putea să facă lobby era Guvernul României', a afirmat Flutur.

Pe de altă parte, el a subliniat că, dacă România va accepta imigranţi, va trebui să negocieze compensaţii financiare majore pentru fiecare refugiat.