Evenimentul Zilei > Economie > CNAIR, anunțul momentului despre autostrada Sibiu – Făgăraș
CNAIR, anunțul momentului despre autostrada Sibiu – Făgăraș

CNAIR, anunțul momentului despre autostrada Sibiu – Făgăraș

Anunț de ultimă oră al CNAIR cu privire la autostrada Sibiu – Făgăraș.

Studiul de fezabilitate pentru Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit și se va face din fonduri UE, transmite CNAIR. Licitaţia pentru elaborarea studiului va fi lansată până la finalul anului în curs.

În total, proiectul are o valoare de 19,9 milioane de lei. Din această sumă, contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 85% (14,3 milioane lei), iar 15% reprezintă contribuţia naţională (2,5 milioane lei). Restul de 3,1 milioane de lei reprezintă cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Sibiu – Făgăraş, o autostradă în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega orașul Sibiu de Braşov. Pentru cel de-al doilea tronson, Făgăraş – Braşov (48 km), încă nu a fost lansată o licitaţie pentru studiul de fezabilitate.

În luna iunie, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, estima într-un raport trimis Parlamentului că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu – Braşov vor fi încheiate până în anul 2023!