Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj: Chestorul Fătuloiu le-a vorbit poliţiştilor despre depolitizare
Cluj: Chestorul Fătuloiu le-a vorbit poliţiştilor despre depolitizare

Cluj: Chestorul Fătuloiu le-a vorbit poliţiştilor despre depolitizare

În timp ce era demis de premierul Emil Boc, secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu juca la Cluj, ultima carte a mandatului său: depolitizarea aparatului de comandă a Poliţiei Române.

Chestorul Fătuloiu a venit la Cluj încă de aseară, fără ca vreun şef al Poliţiei Cluj să fie informat în legătură cu aceasta. În cursul dimineţii de ieri, înainte cu o oră să fie demis, Fătuloiu a convocat o şedinţă cu poliţiştii clujeni cu funcţii de execuţie.
La începutul şedinţei poliţiştii era nedumeriţi în legătură cu vizita secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu şi cu mesajul pe care acesta l-a lansat de la Cluj: „poliţişti, vă cer sprijinul să înfăptuim o adevărată reformă în Ministerul de Interne şi în Poliţia Română".
"Ori el, ori ei. Asta a fost esenţa discuţiei care a durat mai bine de o oră. A prezentat reformele care vrea să le facă şi care vor dura până în 2013. Între aceste reforme, multe se referă la depolitizarea instituţiei, în sensul să fie promovaţi oameni doar pe criterii profesionale şi nu pe baza simpatiilor politice", ne-a declarat un comisar care a participat la întâlnirea de ieri.

Chestorul Tobă atacat şi de la Cluj

În discursul rostit în faţa poliţiştilor, chestorul Fătuloiu l-a atacat din nou dur pe fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Petru Tobă. „A vorbit deschis despre corupţie, incompetenţă şi reformă. Aceste trei cuvinte au fost foarte des auzite în cuvântarea chestorului Fătuloiu. În plus, l-a atacat din nou pe chestorul Tobă. A spus că şeful IGPR, Petru Tobă, şi acoliţii lui au abandonat reformele şi că vrea să aducă instituţia la standarde moderne", a mai spus poliţistul.
După ce a spus că a fost trădat de poliţiştii de la economic, Dan Valentin Fătuloiu a lansat o nouă bombă: foarte mulţi şefi de inspectorate de poliţie din ţară au fost numiţi pe criterii politice şi că mulţi dintre aceştia sunt în strânsă legătură cu grupări de interese economice şi infracţionale.
Fătuloiu a mai afirmat în faţa poliţiştilor clujeni că a găsit metoda prin care va reinstaura disciplina în Poliţia Română prin numirea şefilor de servicii sau direcţii „doar pe baza criteriilor de performanţă şi nu numiţi politic".

Dan Fătuloiu este implicat într-un scandal privind mita de la ministerul de Interne. În urma flagrantului în care a fost implicat Fătuloiu, au fost arestate patru persoane, dintre care Cătălin Chelu, om de afaceri din Galaţi. Acesta urma să îi dea lui Dan Fătuloiu bani, două maşini marca BMW şi două vile.


Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.