Cluj. Cel mai bun restaurant din România a fost închis pentru grave neglijențe

Cluj. Cel mai bun restaurant din România a fost închis pentru grave neglijențe

În anul 2018, restaurantul Baracca, din centrul Clujului a primit titlul de cel mai bun restaurant din România. În 2020, OPC a dispus închiderea restaurantului.

Un control efectuat de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj s-a lăsat cu susprize care au șocat întreaga industrie de HORECA.

Restaurantul Baracca din Cluj, considerat de cinci stele, a fost închise pentru deficiențele descoperite în zona de bar. Pe lângă acest restaurant, inspectorii au mai închis și alte locuri de renume din oraș, frecventate zilnic de sute de clienți. ”Azi, 24.02.2020, au fost verificați un număr de 9 operatori economici la 4 dintre ei dispunându-se măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor aferente blocului alimentar și zona bar (Baracca - zona bar, Engels, din Piața Engels - bar și bloc alimentar subsol, Hanul Dacilor - bar, și restaurantul Boema - Iuliu Maniu - bar și bloc alimentar). Sancțiunile aferente fiecărui operator economic sunt între 30.000 și 80.000 de lei. Unitățile vor fi redeschise pe măsura îndeplinirii măsurilor dispuse cu ocazia controalelor”, anunță Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

Potrivit OPC Cluj, neregulile se referă la folosirea unor produse expirate sau depozitate necorespunzător. ”Produse și preparate cu data limită de consum și data durabilității minimale depășite, cu una până la 15 zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare caracterizare, lipsă informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate”, mai anunță OPC.

Neconformitățile din zona de bar descoperite la Baracca au fost remediate imediat și barul restaurant a fost redeschis, începând cu orele 18:00, în aceeași zi (24 februarie).

Restaurantul Baracca funcționează actualmente conform programului său standard de funcționare și sub aceeași rigoare organizatorică care ne-a asigurat longevitatea în acești peste 12 ani de când existăm pe piață și la același standard de calitate cu care ne-am obișnuit clienții. Am vrea să asigurăm publicul care ne urmărește și oaspeții că suntem deschiși la a răspunde la orice întrebări și a clarifica orice nelămurire privind activitatea noastră”, declară Maria Dunca, managerul restaurantului Baracca.

Ne puteți urmări și pe Google News