Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. A furat o mașină de la spălătorie și a făcut prăpăd cu ea
Cluj. A furat o mașină de la spălătorie și a făcut prăpăd cu ea

Cluj. A furat o mașină de la spălătorie și a făcut prăpăd cu ea

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, pe raza localității Apahida, județul Cluj.

Un tânăr de 17 ani a furat un autoturism de la spălătorie auto și s-a gândit să ea o tură. Nu a contat faptul că nu avea permis de conducere sau că era sub influența băuturilor alcoolice. La doar trei kilometri de locul de unde a furat mașina, tânărul a pierdut controlul volanului și a accidentat grav o mașină aflată pe trotuar și o alta aflată în curtea unui imobil.

Polițiștii susțin că din cauza vitezei foarte mari și a carosabilului umed, într-o curbă ușoară la stânga, șoferul a pierdut controlului volanului și a produs accidentul rutier. Pagubele materiale sunt importante, deoarece pe lângă cele trei autoturisme avariate grav, a fost ruptă și o magistrală de gaze naturale. La testarea cu aparatul etilotest, minorul se afla și sub influența băuturilor alcoolice, acesta având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Proprietarul autovehiculului a declarat că a lăsat mașina la spălătorie pentru curățarea interiorului, și că ulterior a fost anunțat de polițiști să vină la locul producerii accidentului rutier.

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit de urgență pentru a salva viața autorului care a rămas încarcerat între fiarele contorsionate. Acesta a fost transportat de urgență la UPU Cluj.