Evenimentul Zilei > EVZ Special > Clubul fostelor soții de milionari. Lupte pe viață și pe moarte la tribunal, pentru o viață de lux
Clubul fostelor soții de milionari. Lupte pe viață și pe moarte la tribunal, pentru o viață de lux

Clubul fostelor soții de milionari. Lupte pe viață și pe moarte la tribunal, pentru o viață de lux

Când soțul tău este multimilionar, viața poate fi o poveste frumoasă - cu Ferrari, Bentley și alte mașini de lux pe aleea din fața vilei, un iaht la Monaco și vacanțe la St Tropez. Dar când totul se duce de râpă, cu cât este vorba despre mai mulți bani, cu atât mai crâncenă este lupta!

Dacă este vorba despre averi de mili oane de dolari, multe divorțuri se termină la tribunal, după ani întregi și sume exorbitante plătite pentru bătălia în instanțe.

Londra a devenit locul preferat de bogătași pentru a divorța, datorită legislației care pornește de la ideea averea celor doi soți se împarte în mod egal 50-50 la sută, după cum explică un avocat pentru divorțuri, Jeremy Levison, într-un documentar realizat de BBC. Lăcomie sau un drept câștigat? Pentru bărbații care și-au petrecut întreaga viață făcând aceste averi, un astfel de verdict este o pastilă amară pe care trebuie să o înghită, explică avocatul britanic Julian Lipson.

FOTO: Michelle Young, femeia care nu a renunțat nici după 11 ani de procese

Documentarul vorbește despre două femei, foste soții, care luptă în instanță pentru milioane de lire sterline, cheltuind, însă, în acest scop, alte milioane de lire.

Întrebarea este dacă vorbim despre „vănătoare de averi” sau, pur și simplu, fostele soții luptă pentru drepturile lor?

Michelle Young (53 de ani) a avut până acum 65 de audieri la tribunal și 13 echipe de avocați, în bătălia ei cu fostul soț. După 11 ani, ea încă nu a renunțat. Michelle a fost căsătorită timp de 18 ani cu Scot Young, un magnat din domeniul imobiliarelor, care a făcut primele milioane de dolari în anii ,80, dar care s-a îmbogățit ulterior din afaceri cu oligarhi și super-bogații britanici. Cuplul are două fiice. 

Ambii soți au fost săraci la începutul relației lor, dar apoi au dus o viață în lux – case la țară, haine de firmă, câte o mașină pentru fiecare zi a săptămânii. Totul s-a terminat brusc și urât, cu un telefon care anunța că Scott nu doar pierduse toată averea, peste noapte, într-o afacere imobiliară cu ruși, dar avea și o aventură.

Moarte suspectă

Scot a murit, între timp. În 2013, instanța a decis ca Michelle să primească 26 de milioane de lire, dar fostul soț nu i-a plătit niciodată. Cu puțin timp înainte să moară, a sunat-o pe Michelle și i-a oferit 30 de milioane de lire, înregistrată. Scot a căzut de la etaj, din apartamentul său din Londra, în decembrie 2014, iar Michelle a primit 300.000 de lire, din asigurarea lui de viață.

Înțelegere tardivă

Lisa Tchenguiz (52 de ani) a fost căsătorită timp de nouă ani cu multimilionarul Vivian Imerman și are un copil. Bărbatul a început să facă avere din afaceri cu sucul de fructe Del Monte, înainte să se însoare cu Lisa. Ulterior, averea lor a ajuns la 250 de milioane de lire sterline. Când s-au despărțit, femeia a cerut jumătate. Prima ofertă a fost de 2 milioane, așa că au ajuns în justiție.

Lisa este fiica bijutierului fostului șah din Iran, așa că a crescut într-un cerc de privilegiați. După 9 ani de căsnicie, soțul a părăsit-o, pentru a se întoarce la prima nevastă. Iar după patru ani de procese, au căzut de acord asupra sumei: 15 milioane de lire. Acum, femeia are propriile afaceri, în film, modă și restaurante.

Beyonce, spectatoare la un concert Tidal X, în 2016, la New York FOTO: AGERPRES

Despărțire de un miliard de dolari

Și despre celebra cântăreață Beyonce Knowles (36 de ani, foto) și soțul ei, Jay Z se zvonea, încă de anul trecut, că ar fi aproape de divorț. Și ar fi cea mai scumpă despărțire din toate timpurile, pentru că vedetele americane ar avea de împărţit circa un miliard de dolari. Cei doi s-au căsătorit în 2008 și au încercat, ani de zile, să păstreze aparențele de cuplu fericit.

Se pare, însă, că Beyonce s-ar fi săturat de infidelitatea soţului, iar ceea ce a pus capac a fost scandalul sexual în care rapperul a fost implicat. Cântăreața a aflat că Jay-Z are un copil din flori, acum în vârstă de 23 de ani, conceput pe când mama acestuia, Wanda, era încă minoră.

Avocații sunt singurii care au de câștigat în urma unor astfel de bătălii, concluzionează autorii documentarului citat.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: