Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. RAAPPS a demarat procedurile pentru licitație. Clotilde Armand amenință conducerea în continuare
Update. RAAPPS a demarat procedurile pentru licitație. Clotilde Armand amenință conducerea în continuare

Update. RAAPPS a demarat procedurile pentru licitație. Clotilde Armand amenință conducerea în continuare

Scandalul în privința imobilelor importante din Sectorul 1 continuă. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, dorește schimbarea șefilor RAAPPS.

UPDATE. Clotilde Armand a revenit cu o precizare și a subliniat că RAAPPS a demarat procedurile pentru licitația de reparație. „Până la atribuirea contractului ar face bine să acopere dauna din acoperiș”, a fost mesajul lui Clotilde Armand.

Conform lui Clotilde Armand, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat nu a demarat achiziţia de reparare promisă, ci achiziţii de becuri, motiv pentru care conducerea instituţiei trebuie să „zboare urgent din funcţie”.

Cum își justifică Clotilde Armand acțiunile

„A trecut o săptămână de când am sesizat situaţia scandaloasă de la Hotelul Triumf din Bucureşti. Am spus atunci despre acoperişul distrus de un incendiu şi nereparat de patru luni, despre conducerea care lăsa voit acest monument istoric în paragină.

După ce am solicitat demisia conducerii de la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) aceasta a reacţionat imediat spunând că a montat o ‘membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus’, urmând ca în cursul săptămânii trecute să organizeze licitaţia pentru repararea imobilului. Şi ce să vezi? Am trecut astăzi din nou pe acolo iar situaţia acoperişului este neschimbată. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost că a nins şi a plouat mult.

După o săptămână situaţia este mai gravă. Apoi m-am uitat în SICAP să văd dacă au demarat achiziţia de reparare despre care au promis. Nimic. Însă, RAAPPS are o altă urgenţă pentru care a lansat în SICAP o licitaţie în valoare de 319.102 lei pentru achiziţionare de… becuri. Da, aţi citit bine. Acestea fiind spuse am aceeaşi părere: conducerea RAAPPS trebuie să zboare urgent din funcţie”, a scris, sâmbătă, Clotilde Armand pe Facebook.

Evenimentul Zilei demască mafia din Sectorul 1

Ea menţionează că a solicitat Ministerului Culturii în numele primăriei să permită intervenţia de urgenţă pentru salvarea monumentului.

De precizat că Evenimentul Zilei a dezvăluit detalii importante din culisele luptei pentru clădirile din Sectorul 1. Situația Hotelului Triumf, dar și a altor clădiri care au o importanță arhitecturală și istorică, a fost publicată pentru cititorii Evenimentului Zilei. 

„Hotelul Triumf, aflat pe șoseaua Kiseleff, în zona 0 a sectorului 1 al Capitalei, pare a fi ”mobilul” folosit de USR-iști în încercarea de a prelua frâiele celei mai mari agenții imobiliare a statului: Regia Autonomă privind Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat (RAPPS). Deja, totul îmbracă forma unui război surd pentru casele și terenurile din Kiseleff”, este doar un pasaj din ancheta semnată de Evenimentul Zilei.