Editura Evenimentul si Capital

Clisura Dunării, STRIPTEUZELE din Moldova Nouă şi TRAFICANŢII de benzină. Reporter de Cursă Lungă

La Sexy Club
Autor: | | 0 Comentarii | 12453 Vizualizari

Cum am ratat şansa să fiu contrabandist de benzină în Iugoslavia. Nişte poveşti savuroase despre viaţa de reporter de investigaţie

Prin ’99, proaspăt angajat de răposatu’ Dumitru Tinu la Adevărul, îmi vine mie ideea să mă duc pe Clisura Dunării, să văd cum mai merge contrabanda cu benzină. Că dacă în primul război din Iugoslavia, și în anii de după, cu embargoul internațional, grănicerii mai că nu-i împingeau de la spate pe traficanți, acum datele se schimbaseră, în sensul că îi cam luaseră pe „benzinari” la ciuruit. Așa că, o pun de drum împreună cu maestrul-fotograf Lucian Crișan, Marius Nițu – șeful secției Social – și cu șoferul Virgil Ciocârlan, un dur în toate sensurile și cu un fler care i-ar face invidioși pe mulți reporteri. Cu Nițu nu-ș cum mă procopsisem, da’ cre’ că mi-l vârâseră în traistă așa, ca un fel de supervizor, că fiind nou în redacție vroiau șefii să afle cum mă descurc în teren. Mă rog, Nițu era şi este un băiat bun, de un calm imperturbabil. Un gen de maramureșean care vorbea la perfectul simplu oltenesc. Cre’ că singurul care a reușit să-l scoată din pepeni a fost Răzvan Popa, alt fost coleg de la Adevărul. Bun, o luăm din loc cu noaptea în cap și primul popas în drum spre Moldova Nouă îl facem la Slatina. Acolo avea o prăvălie un nene de-i zicea Albanezu’ și vindea bragă. Cum Nițu nu băuse bragă în viața lui se lăcomește și, după două pahare mari, își ia și la pachet un pet de un litru jumate, pe care l-a supt, tacticos, până pe la Filiași. De acolo începe comedia. L-a pocnit o cufureală monumentală că, atunci când vedea un copac, cerea să tragem pe dreapta să se bage după el. Cre’ că ne-am oprit, până la destinație, de fo douăj de ori. Noi, și mai ales Lucică, fotoreporterul, să ne spargem de râs. Mă rog, alegerea lu’ Nițu va râmâne permanent în memoria mea activă.

Satul cu 20 de de sexy-club-uri

Ajungem noi pe dupăamiază la capătul vestic al Clisurii și trecem prin satul Coronini, fost Pescari. Cătunul, cu câteva sute de gospodării, avusese până nu de mult, cele mai multe sexy-cluburi din țară pe cap de locuitor, peste 20. Nici Bucureștiul nu avea atâtea. Pe acolo performa și celebra dizeuză bănățeană Stana Izbașa și unul din power-play-urile vremii avea ca refren : „Ridică mândro picioru’, să-ți reglez careburatoru’”. Numa’ că traficanții se răriseră, de frica grănicerilor noștri și cabaretele se închiseseră. În Moldova Nouă, unde am adăstat, mai era unul singur și ăla doar cu două-trei fete, din care una o țigăncușă care m-a băgat în boală. Singurul loc unde am găsit cazare era un hotel de o stea. Mă rog, de un sfert de stea. Un fost cămin de mineri nefamiliști, cu două etaje. Când am urcat să ne luăm camerele în primire am trăit o scenă ca-n thrilere. Un covor d-ăla, tip traversă, care se întindea cât era holul de lung, de fo treij’ de metri, se zvârcolea ân aer, de la curent, ca o anaconda.

De la dorinţă la putirinţă

Bombă la Miami! Naomi Osaka, eliminată în turul 3! Cum poate ajunge Simona Halep lider mondial

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Reporter de cursă lungă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI