Evenimentul Zilei > International > Un clip de PROPAGANDĂ al UE îi prezintă pe IMIGRANȚI venind în Europa pe un Covor Zburător | VIDEO
Un clip de PROPAGANDĂ al UE îi prezintă pe IMIGRANȚI venind în Europa pe un Covor Zburător | VIDEO

Un clip de PROPAGANDĂ al UE îi prezintă pe IMIGRANȚI venind în Europa pe un Covor Zburător | VIDEO

Filmulețul face uz de toate clișeele pentru a-i culpabiliza pe europenii care nu sunt de acord cu liderii de la Bruxelles ce le cer să-i primească pe imigranți.

Clipul, finanțat de Comisia Europeană, guvernul francez și o serie de ONG-uri din Franța, face uz de un arsenal propagandistic simplist și exagerat, mizând pe coarda sensibilă a privitorilor și nu pe rațiunea lor.

Desenul animat începe cu un imigrant, nevasta sa (numai una!), îmbrăcată în hijab, și cei doi copii ai lor cum fug dintr-un oraș bombardat și se apropie de o trecere de frontieră pe care scrie FRONTEX.

FRONTEX este numele agenției europene de control al frontierelor Uniunii Europene.

Pentru a sublinia etica și vigilența FRONTEX, agentul de pază alungă un traficant de carne vie, dar lasă familia să treacă fără nici un control, sub pretextul invocat de tată că doresc să fugă de război.

O zână care seamănă cu Tinker Bell și care întruchipează Uniunea Europeană zboară deasupra scenei, veghind cu bunăvoință.

Apoi, ea aduce un covor zburător fermecat, ca în 1001 de nopți, pentru a transporta familia de imigranți în Europa.

Mai întâi, aceasta este dusă în Europa de Est, unde este primită de o mulțime de oameni albi, evident „rasiști”, care se opun intrării imigranților.

„Dar este dreptul lor!”, strigă mânioasă micuța zână.

Apoi imigranții sunt duși într-o țară occidentală neidentificată, unde sunt primiți cu multă căldură și își exprimă recunoștința față de gazdele lor.

 „Bine ați venit!” le zice un european imigranților pe un ton supus. „Avem cu adevărat NEVOIE de voi!”

„Mulțumesc!”, spune bărbatul imigrant. „Trăiască Europa!”

Filmul se încheie cu o masă copioasă oferită de gazde și unde cu toții (europeni și imigranți) stau pe jos după MODELUL MUSULMAN.

În acest timp, o voce de copil îl întreabă pe privitor: „Europa își apără frontierele și își deschide inimile pentru refugiați. Dar TU?”

Moment în care îți vine să ieși pe stradă și să aduci la tine în casă primul musulman care își iese în cale.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: