Criza francului elveţian a scos sute oamenii în stradă duminică
Editura Evenimentul si Capital

Criza francului elveţian a scos sute oamenii în stradă duminică

Sursa: Facebook
Autor: | | 111 Comentarii | 1962 Vizualizari

Grupul Clienţilor cu Credite în Franci CHF au organizat astăzi, între orele 12:00 - 16:00, un miting de protest în Piaţa Constituţiei, prin care solicită Guvernului, Camerei Deputaţilor, Băncii Naţionale şi băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro şi dolari. La protest au venit circa 600 de persoane. "Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?", "Je Swiss dator vândut!" au fost câteva din mesajele afişate de participanţii la miting.

Circa 600 de persoane au participat la protestul din Piaţa Constituţiei, scrie mediafax.ro.

"BNR+Bănci+Clienţi=Vinovaţi! De ce doar noi suntem penalizaţi?", "Banca=Cămătar legalizat de BNR şi de Stat!", "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!", "BNR reglementează doar cum băncile dictează!", "Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?", "Je Swiss dator vândut!", "Rate CHF la curs istoric!, "Eram educat, dar dezinformat. Banca m-a înşelat!", "Voi aveţi puterea, noi avem durerea!" sunt doar câteva dintre mesajele pe care îndatoraţii la bănci în franci elveţieni le afişează pe pancarte.

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 16:00, iniţiatorii mişcării civice anunţând că intenţionează să mai organizeze astfel de acţiuni în următoarele două săptămâni, atât în Capitală cât şi în alte oraşe din ţară.

Manifestul protestatarilor:

"Vor sosi la protest persoane din toată ţara, vorbim de mii de persoane, nu putem înainta însă o cifră exactă. Aşa cum oficialii anunţă posibile rezolvări ale acestei situaţii, aşa anunţăm şi noi, posibil, mii de participanţi. Noi am făcut un apel la toţi membrii grupului nostru, care într-o săptămână a strâns peste 16.000 de oameni, iar peste 21.000 de persoane au semnat petiţia online. Nu credem că vor veni toţi, dar speram ca lumea să conştientizeze că ceea ce facem nu facem doar pentru creditele în franci, pentru că în momentul în care BNR nu va mai interveni în piaţă să susţină euro, vor fi alte persone în aceaşi situaţie. Euro va fi ca şi francul elveţian şi vom asista la o altă mişcare, de data acesta a celor care acum sunt spectatori, a celor care au credite în euro", a declarat, duminică, pentru Agerpres, Daniel Teodorescu, organizator şi membru al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF.

Solicitările membrilor acestui grup, peste 15.000 de membri acumulaţi într-o săptămână, au fost înaintate, marţi, 20 ianuarie 2015, autorităţilor printr-un document, care cere dispunerea în regim de maximă urgenţă a unei iniţiative legislative care să soluţioneze situaţia gravă în care se găseşte o bună parte a clienţilor băncilor care au contractat credite în orice valută străină (CHF, EUR, USD), se arată într-un comunicat al Grupului transmis AGERPRES.

Ce solicită protestatarii

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate