Evenimentul Zilei > Actualitate > Claudiu Târziu, co-președinte AUR, îi răspunde premierului Florin Cîțu. Ce conține vaccinul împotriva coronavirusului
Claudiu Târziu, co-președinte AUR, îi răspunde premierului Florin Cîțu. Ce conține vaccinul împotriva coronavirusului

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, îi răspunde premierului Florin Cîțu. Ce conține vaccinul împotriva coronavirusului

Claudiu Târziu și-a expus punctul de vedere legat la ceea ce înseamnă vaccinul administrat împotriva coronaviruslui și a răspuns astfel la o întrebare a lui Florin Cîțu.

Claudiu Târziu, co-președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a dat un răspuns la întrebarea „Ce conține vaccinul?”, lansată de premierul Florin Cîțu în cadrul campaniei pro-imunizare. Claudiu Târziu a spus că vaccinul reprezintă în primul rând anormalitate.

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a răspuns la întrebarea lansată de premierul Florin Cîțu: Ce conține vaccinul?

„Vaccinul. Ce conține vaccinul? Pentru cei mai mulți dintre noi astăzi vaccinul conține anormalitate. Să nu pot să-mi sărut copilul în curtea școlii la serbarea de sfârșit de an, decât cu un certificat doveditor.

Conține discriminare, adică privilegii pentru vaccinați. Înseamnă că nu pot intra la un spectacol dacă nu am apucat, nu pot sau nu vreau să mă vaccinez, căci vaccinul nu e obligatoriu. N-am uitat asta, nu-i așa? Pentru toți astăzi vaccinul înseamnă mai multă frică, deci mai puțină libertate. Însă noi chiar vom învinge, împreună cu cei dragi”, a declarat Claudiu Târziu.

AUR și-a menținut poziția anti-vaccinare

În această primăvară, reprezentanții AUR afirmau în cadrul unui comunicat că nu se opun vaccinări, dar sunt deranjați de obligativitatea imunizării.

Alianţa pentru Unirea Românilor respinge categoric încercarea nedemocratică a coaliţiei PNL-USR PLUS de a impune vaccinarea obligatorie mascată, deoarece aceasta încalcă mai multe legi aflate în vigoare, cât şi libertăţi fundamentale.

Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativităţii. Orice intervenţie sau tratament medical trebuie să fie opţionale şi liber consimţite de pacienţi. Românii trebuie să fie informaţi în legătură cu posibilele reacţii adverse şi trebuie să existe şi o responsabilizare a autorităţilor de stat şi a producătorilor şi furnizorilor de vaccinuri privind calitatea acestora”, afirmau cei de la AUR.

Obligativitatea îi deranjează pe reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor

„În momentul de faţă, legea vaccinării obligatorii încalcă art. 13 din Legea drepturilor pacientului potrivit căruia orice cetăţean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală, articolul 382 alin (1) din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii nr. 95/2006, articolul 22 din Constituţia României (orice persoană are dreptul la integritate fizică), Codul civil şi Convenţia de la Oviedo la care ţara noastră este parte.

Solicităm să fie eliminate toate prevederile legate de vaccinarea obligatorie care sunt nelegale, neconstituţionale şi nedemocratice, amintind de practici totalitare”, declara Claudiu Târziu.