Evenimentul Zilei > Actualitate > Claudiu Florică, pregătit să dea lovitura deceniului în fotbal. Ce șanse sunt să se concretizeze afacerea
Claudiu Florică, pregătit să dea lovitura deceniului în fotbal. Ce șanse sunt să se concretizeze afacerea

Claudiu Florică, pregătit să dea lovitura deceniului în fotbal. Ce șanse sunt să se concretizeze afacerea

Afaceristul Claudiu Florică, acuzat de spălare de bani în dosarul „Microsoft” este pregătit să investească masiv în fotbal. Prima rundă de negocieri cu oficialitățile din Pitești a avut loc marți seară.

Agentul Anamaria Prodan, avocatul Dan Idita și afaceristul Claudiu Florică au fost prezenți la discuții în cursul serii de marți, aceștia purtând o primă rundă de negocieri cu oficialitățile din Pitești. 

Cristian Gentea, liderul PSD Pitești, a confirmat această întâlnire, informează GSP.

 „Da, discuțiile sunt avansate! Trebuie să facem o asociație sportivă. Noi nu avem drept de promovare, iar până la 30 iunie trebuie să schimbăm entitatea clubului din public în privat. Dânșii și-au manifestat intenția de a veni lângă noi în calitate de finanțatori. Rămâne de văzut dacă vom bate palma cu dânșii sau cu altcineva. 

Dânșii sunt cei mai insistenți, sunt hotărâți, la fel suntem și noi, pentru că la anul vrem să promovăm. Dan Idita (n.r – apropiat al familiei Reghecampf) știe foarte bine partea juridică, a fost prezent, ne ajută. De altfel, zilele viitoare va începe o discuție între juriști. 

Domnul Claudiu Florică dorește să vină investitor la FC Argeș, el a fost cel care ne-a contactat.”, a declarat Cristian Gentea. 

Cu toate acestea, Anamaria Prodan, Claudiu Florică și Dan Idita nu ar fi fost foarte încântați de întâlnirea pe care au avut-o la Pitești. Cei trei nu cred că tranzacția s-ar putea materializa.

Anamaria Prodan nu a putut fi contactată pentru a comenta posibilitatea de a ajunge la FC Argeș.  

În cazul în care afacerea se va concretiza, Anamaria Prodan ar fi pregătit deja numele viitorului antrenor al echipei.

Este vorba despre Dan Alexa, în prezent la Dunărea Călărași. Acesta este care dintre favoriții cunoscutului agent și ar urma să ajungă pe banca lui FC Argeș. 

Director al Fujitsu Siemens România în trecut, Claudiu Florică a fost acuzat de spălare de bani în dosarul „Microsoft”, unde a fost implicat în 2003 în distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României. În prezent, Claudiu Florică se află sub control judiciar. 

Acesta a pus bazele clubului de juniori Dimsoft, transformat ulterior în Regal Sport. Clubul sportiv a obținut rezultate bune la nivel de copii și juniori, câștigând campionate la diverse categorii de vârstă.