Evenimentul Zilei > Actualitate > Claudiu Bleont vorbește în EXCLUSIVITATE despre fiica lui: „Mi-a prins bine că am devenit tată la o vârstă matură”
Claudiu Bleont vorbește în EXCLUSIVITATE despre fiica lui: „Mi-a prins bine că am devenit tată la o vârstă matură”

Claudiu Bleont vorbește în EXCLUSIVITATE despre fiica lui: „Mi-a prins bine că am devenit tată la o vârstă matură”

Cunoscutul actor Claudiu Bleonţ a făcut recent câteva dezvăluiri emoţionante despre „rolul” de tătic. La aproape 59 de ani, actorul este un bărbat împlinit, cu o carieră serioasă, si cu multe proiecte pe scena Naționalului bucureștean, dar și a celui din Bănie.

Claudiu si sotia lui, Iulia, in varsta de 39 de ani, sunt topiti dupa micuta Eva Maria, fetita lor de patru ani si jumatate, si cauta sa-si petreaca majoritatea timpului cu ea.

Claudiu Bleonţ a povestit că îi vorbește fetiței sale în limba germană, încă de când micuța avea doar câteva luni și a ales pentru ea Gradinita Montessori, pentru că vrea prin toate mijloacele să-i stimuleze creativitatea si sa-i dezvolte personalitatea. „Sunt un tată dedicat, pentru că e cel mai frumos lucru să te ocupi de educația unui copil, să-i deschizi orizontul, să-l sprijini și să-i dai încredere.

Nu cred că există limită. Mie mi-a prins bine că am devenit tată la o vârstă matură (54 de ani n.r.) pentru că am fost pregătit. Nu vreau să o oblig pe fiica mea să aleagă un drum, să o canalizez pe ceva anume, dar vreau să-şi descopere singură pasiunile. Singurul lucru spre care o împing este sportul”, a povestit Claudiu Bleonț.

A stat cuminte trei ore pe scaun, la teatru

La numai patru ani, Eva- Maria a fost deja spectator la trei dintre piesele de teatru în care joacă tatăl său: „Visul unei nopți de vară”, la Teatrul Național din București, „O lună la țară”, de Turgheniev, la Teatrul Național din Craiova și chiar și la recenta premieră „Orchestra Titanic”, de la TNB. „Visul unei nopți de vară a fost prima piesă pe care a văzut-o.

Îmi uitasem ceva acasă și am rugat-o pe bonă să mă ajute. Au intrat în sală și, spre surprinderea tuturor, Eva-Maria a stat trei ore fără să se plictisească. La primul spectacol a fost puțin nedumerită când s-a stins lumina. Acum știe câ începe spectacolul și pune întrebări cu voce scăzută. Simt că se încărca ea acolo cu impresii, dar nu am vorbit încă despre asta.

A fost foarte mișcată când m-a văzut în rolul lui Puck, în „Visul unei nopți de vară”, când m-am lovit la mână în cortina de metal. A venit la mine și m-a întrebat: „Tati, chiar te-ai lovit și ai zis AUUU?”, a mai povestit Claudiu Bleonț.