Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum fac legea interlopii în România. Afacerile pe bunurile istorice îi transformă în milionari
Cum fac legea interlopii în România. Afacerile pe bunurile istorice îi transformă în milionari

Cum fac legea interlopii în România. Afacerile pe bunurile istorice îi transformă în milionari

O clădire istorică protejată, aflată aproape de centrul Timișoarei, e scoasă la vânzare de un membru al clanului Cârpaci. Primăria nu dorește să o cumpere.

Concret, familia Cârpaci vrea să vândă 7 apartamente și anezele lor cu 255.000 euro.

Clădirea se găsește în zona Sinaia, pe strada Ady Endre. Aceasta a ajuns proprietatea unui membru al familiei Cârpaci în urmă cu aproape 15 ani. Ca și în alte cazuri, romii au pregătit de ani buni afacerea cu administrația publică locală. Întotdeauna au avut grojă ca, dacă au pus mâna pe imobile de patrimoniu, să le ofere edililor spre cumpărare. De data aceasta însă, afacerea nu dă roade.

Conform Direcției Județene pentru Cultură Timiș, imobilul este inclus în Lista monumentelor istorice-2015, în Situl urban Vechiul Cartier Iosefin.

Clădirea este deținută de către Lămâița Cîrpaci care, prin împuternicit Pardalian Cârpaci, a ofertat primăria Timișoara să cumpere apartamentele din ea, însă autoritatea publică locală nu dorește acest lucru. Consilierii locali se pregătesc să voteze o hotărâre cu privire la neexercitarea dreptului de preemțiune.

Sursa foto: Pressalert