Curtea de Apel Timișoara a pronunţat luni sentința în dosarul finanţării ilegale a clubului de fotbal Politehnica Timişoara.

Astfel, Gheorghe Ciuhandu, fostul edil, dar și  Violeta Mihalache, fosta șefă a Direcției de Comunicare și Smaranda Haracicu, șefa Direcției Economice, au fost condamnați la câte trei ani cu suspendare și plata prejudiciului calculat, în solidar cu fostul secretar al Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari. Acesta din urmă a  fost condamnat încă de vara trecută.

Suma de plată este de 27 de milioane de lei, astfel că fiecare din cei patru are de plătit daune de peste 1,4 milioane de euro.

Amintim că procurorii DNA i-au trimis în judecată, în aprilie 2017, pe fostul primar al Timișoarei, alături de alte 10  persoane cu diverse funcții de conducere în cadrul administrației publice locale, într-un dosar care viza finanțarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timișoara, în perioada în care clubul a fost patronat de omul de afaceri Marian Iancu.

Anchetatorii au stabilit că finanțând echipa, au fost încălcate normele care reglementau posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul local în contul unei societăți comerciale. Finanțarea, pe trei ani, a fost de 9 milioane de lei, ”pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara”, conform textului hotărârii de Consiliu prin care a fost aceasta stabilită.

Ulterior, și Primăria Timișoara condusă de liberalul Nicolae Robu s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 31,6 milioane de lei.