În lipsa unei conferințe de presă, organizată de Parchetul General, în care să se prezinte informații oficiale, jurnaliștii adună date și iau declarații de la oameni din cercul celor apropiați de familia Condrea și evaluează faptele petrecute duminică seara pe șoseaua Corbeanca- Buftea. Corpul cadavrului autopsiat la IML nu purta urmele vreunui infarct sau al unui accident vascular, iar pentru legiști a fost de ajuns recunoașterea soției pentru a scrie pe certificatul de deces numele Dan Condrea, chiar dacă rezultatele testului ADN nu sunt încă gata.

Întorcându-ne la ziua de duminică, 22 mai, când a avut loc accidentul, este interesant de observat fapte din teren cu un grad ridicat de ciudățenie.

Parchetul General, printr- un comunicat, a spus că ora accidentului este 18.30. Poliția a comunicat că apelul la 112 s-a primit la ora 18.47 de la o femeie. Întrebarea care se pune este: de ce a durat peste un sfert de oră să se sune ca să se ceară ajutor? S-a spus că femeia a declarat că Opelul lui Condrea a depășit-o cu o viteză de circa 140 km/h și că acesta vorbea la telefon. Deci, se presupune că a ajuns la locul impactului după câteva minute, în niciun caz 17.

Prima ambulanță a ajuns în jurul orei 19.00 lângă epavă și la scurt timp și cea de-a doua. Pe marginea drumului s-au mai oprit și alte mașini. Un biciclist, devenit martor, deși a povestit reporterilor că tocmai își poza bicicleta când a auzit bubuitura, nu a făcut nicio poză cu bărbatul căruia ambulanțierii încercau să-i acorde ajutor. Nici cu echipajul de poliție de la Ilfov, care a ajuns destul de repede la locul accidentului. Ciudat, nici șoferii și pasagerii lor, opriți din drum, nu au făcut fotografii și să le posteze pe Facebook, gest devenit atât de obișnuit în ziua de azi. Nici chiar a doua zi, când întreaga Românie aflase că a murit Dan Condrea, omul cu dezinfectanții diluați din spitale, nimeni nu a pus pe Facebook sau n-a oferit presei imagini de duminică, din intervalul 19.00 – 20.40, oră la care au ajuns și jurnaliștii la fața locului. În concluzie, între ora 19 și 20, când a ajuns echipajul IML, nu știm ce s-a petrecut acolo.


În concluzie, între ora 19 și 20, când a ajuns echipajul IML, nu știm ce s-a petrecut acolo.


O altă ciudățenie: Primăria Corbeanca a oferit presei, extrem de repede, înregistrarea de pe camera video, pe care se vede o mașină Opel Astra tip H, foarte asemănătoare cu cea a lui Condrea, care era tip J, ultimul model de Opel Astra. Ambele, de aceeași culoare. Ora la care e filmată „clona” este 18.23. Am făcut un experiment și am constatat că din locul filmării din Corbeanca și până acolo unde s-a izbit Condrea s-au scurs 10 minute. Deci Opelul H a trecut prin zonă înainte de accidentul Opelului J sau la scurt timp după. Și atunci ne întrebăm: pe care dintre mașini au văzut-o rulând pe șosea martorii?

Ultima bizarerie e legată de faptul că anchetatorii au lăsat să umble prin „câmpul infracțional” pe toată lumea, vreo 3 ore. A doua zi, există o filmare în care un polițist le spune oamenilor chemați să adune resturi: „Adunați doar bucățile mari!”. Unii criminaliști cred că și bucățile mici își au importanța lor. Mirați sunt și cei de la firma de tractare, care au venit să încarce epava, și care n-au mai fost lăsați să facă poze ca de obicei la astfel de accidente.