Răspusul lui Florin CÂŢU pentru ministrul de FINANŢE: „Iesire de SPITAL a lui TEODOROVICI la adresa PRESEI române”

Răspusul lui Florin CÂŢU pentru ministrul de FINANŢE: „Iesire de SPITAL a lui TEODOROVICI la adresa PRESEI române”

Eugen Teodorovici a declarat că jurnaliștii care au preluat informațiile publicate de senatorul Florin Cîțu, nu au verificat înainte informația. Cîțu îi răspunde ministrului de Finanţe, susţinând că, informațiile prezentate de el sunt adevărate și îi transmite lui Teodorovici că nu mai poate ascunde murdăria sub preș.

Iată în continuare mesajul integral postat de Florin Câţu pe Facebook:

„Iesire “de spital” a lui Teodorvici la adresa presei romane!

Incredibila de violenta reactia ministrului Teodorovici la intrebarile presei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa ce a vrut sa limiteze dreptul la munca acum vrea sa puna botnita presei. - (“Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”.- Eugen Teodorovici)

Desi nu se grabeste cu bugetul pentru 2019, Eugen Teodorovici are o reactie deplasta legat de un subiect extrem de delicat.

In loc sa ameninte presa, Eugen Teodorovici ar trebui sa faca doua lucruri:

-sa ne dea acces noua, opozitiei, sa verificam veridicitatea executiei bugetare pentru 2018.

-sa nu mai dea ordonante, OUG 90/2017 si OUG 114/2018, prin care sa se protejeze de abateri, nereguli si masluiri ale datelor oficiale. Informatiile pe care le prezinta public sa fie adevarate sub obligatia raspunderii penale. Asa o sa fie si el obligat sa prezinte adevarul.

Dupa aceasta iesire “de spital” a lui Eugen Teodorvici,si au mai fost si altele in acest an, ramane o singura intrebare legitima:

-de unde stia Darius Valcov cu o luna inainte de publicarea OFICIALA a executiei bugetare cifrele deficitului bugetar pentru 2018? Datele sunt secret de serviciu pana la data publicarii lor. Alo, procuratura generala?!

P.S. Degeaba il dai afara pe Misa. Sunt prea multi cei care stiu adevarul.”, a scris senatorul PNL Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Eugen Teodorovici a spus că declaraţia senatorului liberal Florin Cîţu potrivit căreia angajaţilor din minister li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018 este "o bazaconie totală şi o imbecilitate", adăugând că presa din România ar trebui să verifice astfel de informaţii înainte de a le publica.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară. Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale. Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost. A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat şi chiar mai jos, a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns, iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din finanţe... Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte” , a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.