Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu: “Există un singur premier”. PNL, mai unit ca niciodată. Este sprijinit de UDMR. Cioloș vine la București
Cîțu: “Există un singur premier”. PNL, mai unit ca niciodată. Este sprijinit de UDMR. Cioloș vine la București

Cîțu: “Există un singur premier”. PNL, mai unit ca niciodată. Este sprijinit de UDMR. Cioloș vine la București

Klaus Iohannis stă pe margine, dar îl susține pe premier. PNL este strâns unit în jurul lui Florin Cîțu. Progresiștii se grupează. Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache vin în grabă la București la ședința coaliției.

Liberalii au un singur mesaj. Unanim: PNL îl susține pe Florin Cîțu în funcția de premier, iar USR-PLUS să-și desemneze rapid noul ministru al Sănătății.

În ședința PNL au explodat nemulțumirile la adresa partenerilor de la USR-PLUS. Florin Cîțu a renunțat la poziția discretă pe care a avut-o până de curând și le-a spus colegilor ce va face de acum încolo. Va demite orice ministru care mai provoacă scandal. Cu prima țintă, ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

“Eu v-am spus de fiecare dată că exista un singur premier. Vă asigur că dacă data viitoare se mai întâmplă așa ceva (atacuri la premier n.r.) voi lua o decizie imediat. Dacă se mai întâmplă ca un membru al guvernului după așa poziții să vină apoi la ședința de guvern… Nu mai vreau să mai intru în conflict dar data viitoare nu mai aștept nimic. Decizia este a premierului.” a promis Cîțu colegilor lui de partid.

“O să am o discuție și cu ei (cei de la USR-PLUS n.r.)  instituțională de acum încolo, doar pe documente. Pentru că ei au impresia că dacă scriu ceva imediat, este oficial. Când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă  acasă”.

Florin Cîțu le-a spus liberalilor că este “îngrozitor” ceea ce a aflat că s-a întâmplat la ministerul Sănătății referitor la cum s-a construit bugetul ministerului și cum s-au făcut numirile în funcții ale persoanelor aduse de Vlad Voiculescu în instituție.

PNL nu a mai avut de mult timp o astfel de unitate ca în zilele acestea. Și președintele PNL, Ludovic Orban l-a susținut integral pe premier. Liberalii s-au unit în bloc având și susținerea președintelui Klaus Iohannis dar și pe cea a liderilor UDMR, partenerii de guvernare

Cu această atitudine de forță se vor duce astăzi liderii PNL la ședința coaliției de la ora 17.00 unde se vor confrunta cu cererile radicale ale partenerilor de la USR-PLUS. Special pentru această ședință, Dacian Cioloș, șeful PLUS va veni grăbit de la Cluj, la București iar secundul lui din partid, europarlamentarul Dragoș Tudorache se află acum în  avionul Bruxelles-București.