Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu, chemat la „Ora premierului” în Parlament. PSD îl ia la întrebări despre buget
Cîțu, chemat la „Ora premierului” în Parlament. PSD îl ia la întrebări despre buget

Cîțu, chemat la „Ora premierului” în Parlament. PSD îl ia la întrebări despre buget

La solicitarea grupului parlamentar al PSD, premierul Florin Cîţu participă luni în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului".

Cîțu, chemat la „Ora premierului” în Parlament.

Dezbaterea va începe la ora 17.00 şi tema propusă de PSD este: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Decizia Biroului permanent a fost luată după consultarea premierului, a anunţat pe 15 februarie preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„S-a hotărât la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, după consultarea domnului prim-ministru Florin Cîţu, prezenţa domnului prim-ministru lunea viitoare, de la ora 17,00, în cadrul procedurii ‘Ora prim-ministrului’, procedură care a fost iniţiată de grupul parlamentar al PSD”, a declarat la acea dată Ludovic Orban.

Bugetul pe anul 2021, în forma aprobată de Guvernul Cîțu, este criticat și de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Grindeanu a anunțat că PSD va depune mai multe amendamente la buget.

PSD atacă bugetul. Cîțu, chemat la „Ora premierului” în Parlament

„Există o alternativă mai bună la actualul buget de austeritate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Printre amendamentele anunțate de PSD se numără creșterea alocațiilor pentru copii din 1 martie de la 427 de lei la 600 de lei, pentru copiii până la 2 ani și copiii cu handicap și de la 214 de lei la 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani.

De asemena, PSD vrea bani de la buget pentru construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate.