Evenimentul Zilei > Actualitate > Circulație infernală pe DN1, A2 și A3. Recomandările Centrului Infotrafic
Circulație infernală pe DN1, A2 și A3. Recomandările Centrului Infotrafic

Circulație infernală pe DN1, A2 și A3. Recomandările Centrului Infotrafic

Aglomerație mare pe DN 1, A2 și A3. Polițiștii de la Rutieră încearcă fluidizarea traficului rutier.

După un weekend foarte călduros în care bucureștenii au plecat spre mare sau spre stațiunile montane, acum la întoarcere spre casă traficul este infernal.

Centrul Infotrafic a anunțat duminică seară, că se circulă bară la bară pe DN 1, Autostrada A2 și Autostrada A3 pe sensurile de mers spre București.

Pentru fluidizarea traficului pe acestedrumuri, polițiștii au făcut câteva recomandări pentru rute alternative.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, traficul este intens pe relația de coborâre a DN 1 Brașov-București, pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia.

De asemenea, circulație aglomerată este în Posada și în orașul Comarnic, fiind coloană în mișcare între kilometrii 109-108, pe sensul de coborâre, dar și pe Centura de Vest a orașului Ploiești, coloană de 200-300 de metri.

În plus, trafic intens este și pe Autostrada A3 București-Ploiești, pe sensul Pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București-Constanța, traficul rutier este intens, în special la stația de taxare de la Fetești, se circulă cu 40 km/h,  fiind coloană în mișcare pe 9 km, până la km. 153 (50-60 de auto/minut), dar și  în zona localității Lehliu-Gară.

De asemenea, sunt înregistrate valori ridicate de trafic și la km 206, intrarea pe Autostrada Soarelui din Constanța, dar și la intrarea în București, începând din zona localității Căldăraru, jud. Ilfov.

Polițiștii recomandă șoferilor următoarele rute alternative:

Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Pentru autostrada A2 București – Constanța:

– DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București;

– A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

În acest context, polițiștii rutieri au intervenit pentru fluidizarea traficului atât pe autostrada A2 București – Constanța, cât și pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, adaugă Centrul Infotrafic.