Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că Guvernul ar putea impune noi restricții, printre care se numără și restricționarea circulației, în anumite orașe, pe timpul nopții.
Mai mult, premierul Orban a declarat că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2: „Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a spus  Ludovic  Orban

Măsura închiderii anumitor orașe în care incidența ratei de infectare a depășit pragul de trei la mia de locuitori a fost deja adoptată în Franța sau Belgia, tocmai pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

În condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori

Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare, a răspuns Ludovic Orban.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale, informează Agerpres.

Anunțul premierului vine după ce în ultima săptămână tendința de creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din țara noastră se menține la un nivel alarmant. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.761 de noi cazuri la 33.843 de teste și 73 de decese. În București s-au înregistrat până sâmbătă 708 cazuri în ultimele 24 de ore și un indice de infectare de 3,35 la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă. Capitala este urmată de Cluj, care a raportat 340 de noi cazuri, Timiș – 296 și Iași – 266.

Până sâmbătă, de la începutul epidemiei de coronavirus în România s-au infectat  205.793 de persoane, dintre care 6.318 au pierdut, din păcate, lupta cu virusul. În același timp, 147.932 de români au fost declarați vindecați după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele opt luni de la izbucnirea epidemiei.