Evenimentul Zilei > Social > Circulația metrourilor a fost reluată de vineri seara
Circulația metrourilor a fost reluată de vineri seara

Circulația metrourilor a fost reluată de vineri seara

Circulația metroului a fost reluată de vineri seara de la ora 22, după ce protestatarii au părăsit stația de metrou Unirii. 

Metroul bucureștean mai circulă doar o oră vineri seara, atât timp cât circulația s-a reluat la ora 22. Informația a fost comunicată de Metrorex.

„Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele. Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureștenilor pentru situația întâmpinată la transportul public subteran și le mulțumim pentru înțelegere”, a anunțat Metrorex.

Prefectura anunțase că metroul va circula sâmbătă

Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor de vineri cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. “Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară”, a afirmat el.

Cătălin Drulă: la metrou au protestat și alte persoane

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dezvăluit că printre protestatarii care au blocat șinele de metrou s-au aflat și alte persoane, în afara salariaților companiei.

La protestele de la Metrou nu au fost doar angajați ai companiei. Aceștia au fost susținuți și de comercianți care își desfășoară activitatea în spațiile comerciale din spațiile Metrorex. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat că acțiunea de vineri, 26 martie, a fost ilegală și nu a avut nimic de-a face cu un conflict de muncă.

„Această acțune a fost profund ilegală. De aceea am și sesizat DNA în legătură cu mai multe infracțiuni comise. Nu a fost nici grevă și nici un protest spontan. Au fost niște cetățeni, unii angajați ai Metroului, alții, credem, din afară, care au blocat metroul”, a declarat Cătălin Drulă la Digi 24.

Potrivit spuselor sale, o parte dintre cei care au participat la proteste nu erau în timpul programului ci în afara acestuia. În timpul liber. Pe lângă aceștia, au mai fost prezenți și comercianți care își desfășoară activitatea în spațiile comerciale din stații.