Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, reprezentanților MAE: Să fim în permanenţă informaţi de evoluţia lucrurilor la Bruxelles!
Cioloș, reprezentanților MAE: Să fim în permanenţă informaţi de evoluţia lucrurilor la Bruxelles!

Cioloș, reprezentanților MAE: Să fim în permanenţă informaţi de evoluţia lucrurilor la Bruxelles!

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe să ţină legătură cu omologii din Belgia în contextul în care la Bruxelles trăieşte o comunitate românească importantă.

"Pentru Ministerul Afacerilor Externe, o să vă rog să ţineţi în continuare legătura cu omologii dumneavoastră din Belgia, să fim în permanenţă informaţi de evoluţia lucrurilor la Bruxelles, unde avem o comunitate de români importantă şi trebuie să fim siguri că lucrurile sunt în regulă acolo pentru ei. Ştiu că domnul ministru Comănescu a avut discuţii cu ambasadorii noştri la Bruxelles, care sunt în contact permanent cu autorităţile de acolo. O să vă rog să continuaţi acest contact şi să mă informaţi pe măsură ce apar noutăţi", a spus Cioloș, citat de Agerpres.

Prezent la reuniune, secretarul de stat în MAE George Ciamba a spus că ambasadorul român a vorbit cu consilierul diplomatic al prim-ministrului belgian şi a transmis mesajul şefului Executivului român. "Noi o să continuăm să vedem care sunt dezvoltările, mai ales că are loc şi o reuniune foarte importantă acolo, summitul UE-Turcia", a precizat secretarul de stat. 

Gradul de alertă teroristă este menţinut la nivelul său maxim la Bruxelles, anunţa luni seara premierul belgian, Charles Michel, precizând că este vorba în continuare de o ameninţare ''serioasă şi iminentă''. Teoretic, gradul de alertă teroristă ar urma să fie reevaluat pe 30 noiembrie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: