Cioloş: Finalizarea CADASTRĂRII trebuie să fie o prioritate
Editura Evenimentul si Capital

Cioloş: Finalizarea CADASTRĂRII trebuie să fie o prioritate

Cadastrare
Autor: | | 1 Comentarii | 324 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi că în agricultură se poate ajunge la un punct de blocaj atunci când nu există cadastru, fapt pentru care trebuie finalizat acest proces cât mai curând.

„Un subiect la care eu ţin foarte mult şi unde cred că prin o mai bună cooperare între Guvern şi dumneavoastră putem avansa mult în acest an şi în următorii ani - este vorba de cadastru şi mă refer în primul rând la cadastrul agricol, la cadastrul în mediul rural. Asta nu pentru că acesta ar fi mai important decât cadastrul în mediul urban, unde sigur avem şi acolo proiecte de investiţii, care nu se pot dezvolta fără a finaliza acest proces. În agricultură vedeţi că ajungem la un punct de blocaj atunci când nu avem cadastru, când anumite proiecte de investiţii nu pot să decurgă normal, când nu putem avea o viziune de dezvoltare teritorială rurală atâta timp cât nu avem pusă în valoare această resursă, care este fondul funciar. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în câţiva ani nu vom mai putea acorda subvenţiile dacă n-avem acest cadastru, pentru că este o condiţionalitate asumată de toate statele membre ale Uniunii Europene şi deci trebuie să finalizăm şi noi acest proces”, le-a transmis premierul Cioloş participanţilor la Forumul Administraţiei Publice Locale, de la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

Acesta a mai spus că Agenţia Naţională de Cadastru are o serie de instrumente prin care poate să sprijine primarii de comune pentru a avea o abordare integrată în cazul cadastrării.

„Chiar în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută am aprobat modificarea legii cadastrului prin OUG, care dă Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară o serie de instrumente prin care va putea să vă sprijine acolo unde primarii de la nivelul comunelor vreţi să aveţi această abordare integrată, să mergem până la capăt cu cadastrarea, să n-o facem doar pe bucăţi. Deci să ne asumăm ca - eu ştiu într-un an, un an şi jumătate, doi ani - să finalizăm cadastrarea la nivelul unei comune, acolo unde vă veţi propune acest lucru vă asigur că veţi avea tot sprijinul Agenţiei de Cadastru inclusiv financiar, inclusiv prin subvenţionare sau prin finanţarea unei părţi din aceste lucrări de cadastru”, a mai afirmat Cioloş.

Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat inclusiv cu o abordare unitară în ceea ce priveşte unele acte notariale care sunt necesare pentru a putea finaliza aceste activităţi de cadastru, pentru a putea rezolva mai rapid anumite probleme de moştenire şi de succesiune.

Prim-ministrul a mai afirmat că a cerut Agenţiei de Cadastru să facă un inventar al comunelor ale căror conduceri vor să aibă o abordare integrată în privinţa cadastrării.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate